Val Joanis

Rood uit de Luberon

De Luberon. Îs dat in de wereld van de wijnen nu Provence of is het meer Rhòne? En is dat eigenlijk belangrijk? Neem nou Val Joanis, niet het eerste de beste wijnhuis in de Luberon ligt slechts 20 km boven Aix-en-Provence. De Rhône is hier echt nog wel ver weg. En toch zijn ‘strikt’ genomen de wijnen van Val Joanis Rhône wijnen. Maar van wijn moet je toch vooral genieten, en dat kan met deze wijn uitstekend.

Chateau Val-Joanis

Eerder berichtten we er al eens uitgebreid over in ons magazine (wintereditie 2019) en met reden. Val Joanis is een omweg waard als je in de Provence bent. En niet alleen om de wijnen die er geproduceerd worden. Hier kom je ook om de weelderige tuinen te bezoeken, officieel een ‘Jardin Remarquable’ sinds 2005. Naast al het personeel ten behoeve van de wijn, zijn hier ook twee tuinmannen dagelijks in de weer om de tuin te onderhouden. Want ook voor bruiloften die hier regelmatig worden gevierd moet zo’n tuin er natuurlijk perfect uitzien. Aardig detail: het chateau kent sinds 2011 een Nederlandse eigenaar: Leonard Roozen. Ga er eens langs deze zomer!

Val Jo

Op Chateau Val-Joanis wordt een breed pallet aan wijnen geproduceerd in zo’n 120 ha aan wijngaarden. Rood, wit, rosé, bubbels… en allemaal van een kwaliteit die je mag verwachten als je hier eenmaal en keer bent geweest.

Eén van de wijnen van het chateau wordt binnenkort toegevoegd aan de doos met Délices de Côte & Provence voor onze Premium abonnees: de rode Val-Jo. Een paarsrode, fruitige wijn met veel zwart fruit en tonen van Provençaalse kruiden. Deze Val-Jo wijn kent ook een rosé en witte variant en allen zijn voorzien van bijzondere etiketten van de bekende Franse illustrator Matthieu Forichon, geïnspireerd op het landgoed van Chateau Val Joanis.

Ben je nog geen Premium abonnee van Côte & Provence? Word het dan deze week nog en ontvang straks ook de Val Jo Le Rouge en andere lekkernijen uit de Provence. Vanzelfsprekend is de Val Jo ook te los bestellen voor € 8,95.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen

Zeg je rosé, dan zeg je Provence

De oudste wijnstreek van Frankrijk, de Provence, strekt zich uit over bijna tweehonderd kilometer van de Middellandse Zee tot aan de Alpen, in de departementen Bouches-du-Rhône, Var en Alpes-Maritimes. Een

Verder lezen
Ontdek

Onze partners