Bruisend Toulon: de metamorfose van een havenstad

Wie Toulon bezoekt, kan niet om het maritieme karakter van de stad heen. Niet gek als je je bedenkt dat dit voormalige vissersplaatsje nu een van de belangrijkste militaire havens aan de Franse kust is. Waar je ook kijkt, je vergaapt je aan het indrukwekkende historisch erfgoed dat deze stad rijk is. Maar is er ook veel nieuws te beleven in Toulon? Levina Raven zocht het uit!


Het culturele hart – Rue des Arts

Na jaren van verwaarlozing en verval was de oude binnenstad van Toulon toe aan een fikse make-over. In 2017 blies een frisse wind door de pittoreske straatjes en het ambitieuze project Rue des Arts kwam tot leven. Rue Pierre S.mard en La Place de l’Equerre zijn omgetoverd tot het culturele hart van de stad. En deze nieuwe wijk doet haar naam eer aan: kunst zie je hier overal. Er zijn hier naar iedere smaak galeries, winkeltjes en conceptstores te vinden: moderne kunst en fotografie, beeldende kunstenaars, tentoonstellingen en optredens.


Ook aan de innerlijke mens is gedacht met de vele barretjes en cafés. Gek op de jaren zestig? Loop even binnen bij het kleurrijke Twiggy Caf. en bewonder de uitgebreide vintage collectie. Rue des Arts is de ultieme plek voor een goed kopje koffie, een gezellige lunch of een aperitief onder de Franse zon.

www.ruedesarts.fr


Reizen in de tijd – met de app Archistoire

Ontdek Toulon met al haar bezienswaardigheden, groot én klein, via een virtuele wandeling door de stad… met augmented reality! Vanaf je smartphone heb je toegang tot een schat aan informatie en beleef je met deze digitale tijdmachine Toulon op een totaal nieuwe manier. Ontrafel de historische en architectonische schatten van de stad. Het enige dat je hoeft te doen is de app te downloaden en met je smartphone 360 graden in het rond te draaien.


Een interactief panorama verschijnt op je scherm, boordevol interessante feiten en anekdotes over de plekken en gebouwen om je heen. Neem een virtueel kijkje op een locatie die normaal gesproken niet toegankelijk is, of bekijk hoe het gebouw voor je neus er een eeuw geleden uitzag. En wie niet kan wachten: met de app kun je Toulon ook alvast thuis vanaf de bank bekijken.

www.archistoire.com


Nieuwsgierig naar de andere toptips die Levina heeft voor een bezoek aan Toulon? Je leest het in de nazomereditie van Côte & Provence die nu in de winkel ligt.


Côte & Provence nooit meer mislopen? Neem dan een abonnement of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners