Veelzijdig Château de Berne

Als je in Lorgues (Var) bent, rijd dan even een klein stukje door voor een bezoek aan één van de topdomeinen in de Var: Château de Berne. Eigendom van de Britse zakenman Mark Dixon die er de afgelopen jaren stevig in investeerde en er meer dan een wijngaard van maakte.

In zijn filosofie doe je jezelf te kort als je alleen maar wijn maakt, en dat zie je zodra je het terrein op gaat. Hier is een bistrot, een sterrenrestaurant, een hotel, een winkel, een spa, een zwembad binnen en buiten, vergaderzalen… maar het begint natuurlijk met goede wijn.

Hier is niet alleen gedacht aan de innerlijke mens: ook rondom het chateau en de wijngaard kun je genieten van de typische Provençaalse natuur die door het team van Berne goed wordt onderhouden. Je kunt verschillende sportieve activiteiten in de omgeving doen en er zijn verschillende lange en korte wandelingen uitgestippeld die je door de natuur rondom het chateau voeren.


Wijnen van Château de Berne

De grote wijngaard van Château de Berne is goed voor gemiddeld zo’n 750.000 flessen op jaarbasis. Wit, rood, maar vooral natuurlijk rosé. In alle soorten en maten te verkrijgen, en elke variant is van goede kwaliteit die past bij een topper van de AOC Côtes de Provence. De wijnen worden wereldwijd gedronken en zijn natuurlijk ook in Nederland en België (online) verkrijgbaar.

Meer weten over Château de Berne? Onze hoofdredacteur sprak met de eigenaar over zijn plannen en ambities. Lees het allemaal in de nazomereditie van Côte & Provence. Nu in de winkel, of verkrijgbaar bij een abonnement.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners