Column: Work & play aan de Côte d’Azur

‘Eigenlijk hebben Joshua en ik altijd al de gezamenlijke droom gehad om in het buitenland te wonen. Dus toen het plan ontstond om kerst te vieren bij mijn ouders in Tourrettes sur Loup, besloten we onze biezen te pakken en te verhuizen. Want, waarom ook niet? En wie houdt ons tegen? Met allebei een eigen bedrijf en niemand om verantwoording aan af te leggen, besloten we te vertrekken.


Sociale contacten

Na een korte logeerpartij in Tourrettes-sur-Loup vonden we al vrij snel ons eigen huis in Vence en stond de tweede verhuizing alweer op de planning. Spannend en ontzettend leuk. Maar na de verhuizing kwamen we erachter dat er iets cruciaals miste in ons nieuwe bestaan: sociale contacten. Zowel zakelijk als privé hadden we behoefte om nieuwe mensen te leren kennen. Maar hoe bouw je een netwerk op in een land waar je de taal nog niet vloeiend spreekt? Hier moeten meer mensen tegenaan lopen dachten wij, we zijn vast niet de enigen. En dus besloten we: hier gaan we wat op verzinnen!


Eerder waren we waren al naar verschillende bestaande netwerkclubs geweest, maar daar vonden we niet helemaal waar we naar op zoek waren. Daarom besloten we om onze eigen club op te richten, Business Club Côte d’Azur. Een business club voor professionals en ondernemers die hier wonen en werken. De enige vereiste: Engels kunnen spreken. Met als doel het samenbrengen van mensen op een ongedwongen en relaxte manier. Niet direct om business te doen, maar gewoon om mensen te leren kennen. Josh en ik zijn er namelijk heilig van overtuigd dat je geen goede zaken kunt doen als er geen goede klik is. Uit een leuk gesprek ontstaan vaak automatisch ideeën, dat hoef je niet te forceren.


Marketing in action

Met een achtergrond in marketing weten wij als geen ander hoe je mensen kunt benaderen en bereiken via online kanalen. Met mijn bedrijf Woman in Marketing doe ik niet anders! En binnen vier maanden hadden we dan ook al meer dan tweehonderd ingeschreven leden en stonden er al vier meetups op de teller. Iedere meetup is de opkomst groter, zien we nieuwe gezichten en kunnen we leuke connecties leggen tussen de leden. Onze filosofie? Het is niet onze club, het is een community waarin we elkaar helpen. Want het grootste deel van de leden woont hier en heeft simpelweg behoefte aan een sociaal netwerk. We krijgen ontzettend leuke reacties van mensen die vriendschappen hebben gesloten en business met elkaar hebben gedaan en dat geeft ons enorm veel energie en motivatie om de club te laten groeien.


Fulltime genieten

Naast mijn werk en onze Business Club, vind ik het heerlijk om erop uit te gaan. We zijn echt verliefd geworden op de cultuur, de mensen, het eten en drinken en de omgeving. Hoe fantastisch is het dat je in de winter kunt skiën en op hetzelfde moment in de zon kunt zitten in Nice, of dat je in de zomer niet eens op vakantie hoeft om de zon op te zoeken? Ik ben zo ontzettend dankbaar dat we hier mogen wonen en dat besef ik me iedere dag opnieuw. Joshua en ik zijn nog lang niet klaar met ontdekken, maar we hebben stiekem al wel een paar favoriete plekjes waar we heel graag komen.


Met stip op nummer één: A’trego in Cap d’Ail. Een geweldig restaurant met een adembenemend uitzicht over de zee; in de zomer kunnen wij uren doorbrengen op hun terras. Ook een aanrader is Le Safari in Nice aan de bloemenmarkt. Mensen kijken en genieten van de lekkerste aioli die je ooit geproefd hebt. Ook kom ik graag bij Saore in Vence, ze hebben een gezellig terras aan de Place du Grand Jardin waar ik regelmatig afspreek met mijn moeder om bij te kletsen onder het genot van een glas – of fles – ijskoude rosé en een planche de charcuterie. En tot slot, ons geheim: Plage de Passable in Saint-Jean-Cap-Ferrat. Een restaurant met ligbedden in een prachtig baaitje, waar je kunt genieten van het strand, de zee en lekker eten! En na de lunch heerlijk je roes uitslapen op een strandbedje en genieten van de zee. Wat wil je nog meer?’


Sinds anderhalf jaar woont Robin Simons samen met haar vriend in Zuid-Frankrijk. Het liefst is ze druk met haar bedrijf en passie: Woman in Marketing. Maar er blijft gelukkig genoeg tijd over om te genieten van het heerlijke leven aan de Côte d’Azur.


Deze column van Robin stond in de zomereditie van Côte & Provence. Geen nummer meer missen? Neem dan nu een abonnement. Robin vind je op Instagram, Facebook, Linkedin, Youtube en op haar website www.womaninmarketing.com.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners