Côte & Provence x Gambettes Box

Waar gaan we deze zomer zonnen, flaneren, cultuur snuiven en de allerlekkerste siesta’s doen aan de rand van het zwembad? Voor het Parijse label Gambettes Box maakte ik een selectie van hotspots en must-visits voor een paar dagen in de zwoele Provence of aan de stylish Côte d’Azur.


Gambettes Box

Bij de Provençaalse zomer hoort natuurlijk ook een fijne garderobe d’été. En wat nu als je die in één keer in je brievenbus kon ontvangen? In de zomerse XXL Box van Gambettes vind je twee zwierige summer outfits én de perfecte mini beachbag. Gambettes vindt dat het leven te kort is om je benen te verstoppen. Je lekker voelen in je
zomerkleding, dat is belangrijk. Eco-friendly en geïnspireerd door de Provençaalse zomer, en dat voel je. Dus hop, richting de Provence!
Must-visit: Carrières de Lumières in Les Baux-de-Provence

Next level kunst kijken? Misschien ken je de artsy projectieshows in Parijs en andere wereldsteden inmiddels wel, maar wat dacht je van een voorstelling in een oude steengroeve middenin de Provence, niet ver van waar Van Gogh zijn sterrenhemel en zonnebloemen schilderde?


Drink with a view: l’Orangerie in Gordes

Niet om op te scheppen hoor, maar wist je dat het mooiste dorp ter wereld in de Provence ligt? Gordes verdient die titel 100%. Bloeiende lavendelvelden, tjirpende krekels, een prachtig Provençaals dorpje, check, check, dubbelcheck. De perfecte plek dus om je stylish outfits uit de 2023 Summer Collection te flaunten. Cocktail hour in stijl? Dat doe je bij l’Orangerie, gekozen tot 1 van de 3 mooiste terrassen van Frankrijk.


Pareltje: La Calanque d’En Vau in Marseille

The best things come to those who… sweat? Voor een chef’s kiss view en het meest idyllische strandje van Marseille wil je wel je best doen toch? Ontdek de calanques van Marseille en hike naar de calanque d’En Vau. Deze baai, met een klein kiezelstrand tussen twee kliffen, is een oase van rust en heeft zelfs de bijnaam La Perle des Calanques. Tip: vergeet niet je zonnebrand en flesje water in je Gambettes mini beachbag te stoppen.


Beach & dinner: Hotel Amour à la Plage & Le Plongeoir in Nice

Zin in hippe Mediterrane vibes en je tenen in het zand? Bij Hotel Amour à la Plage kun je de hele dag chillen in de fifties Côte d’Azurvibes en cocktails drinken tot de zon ondergaat. Dol op dingen vooruit plannen? Reserveer dan een tafeltje voor lunch of diner bij Le Plongeoir, de duikplank. Dit iconic restaurant op een rots in zee naast de haven van Nice moet je gezien hebben.


Art: Fondation Maeght in Saint-Paul-de-Vence

Picasso, Matisse, Chagall, Miró, Calder…. allemaal waren ze verliefd op de Côte én bevriend met galeriehouder Aimé Maeght en zijn vrouw Marguerite. In de jaren zestig opende het echtpaar in de heuvels boven Nice een fondation waar je in en sixties setting wordt ondergedompeld in wereldberoemde moderne kunst. Artsy selfies incoming!Wat is Gambettes Box?

Met Gambettes Box ontvang je deze zomer de XXL Summer Box. En de rest van het jaar? Elke maand 2 eco-friendly panty’s in je brievenbus, ontworpen in Parijs en gemaakt in Italië! Elke maand een Box met afwisselende panty’s die passen bij elke look voor maar €16,50 per maand, no strings attached.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners