De échte salade Niçoise volgens burgemeester Christian Estrosi

Salade Niçoise is een begrip. En zoals de naam al aangeeft, komt deze beroemde salade uit Nice. Lokale tradities moet je natuurlijk beschermen en in ere houden, maar toch vind je vaak erg verschillende ingrediënten in een Niçoise. Zoals haricots verts, die horen er kennelijk helemaal niet in en hetzelfde geldt voor aardappeltjes en rijst. Om een einde te maken aan deze heiligschennis besloot de burgemeester van Nice, Christian Estrosi, het échte recept te delen.


Ingrediënten

  • Tonijn
  • Radijsjes
  • Eieren
  • Selderijstengels
  • Niçoise-olijven
  • Tomaten
  • Tuinbonen
  • Ansjovis
  • Artisjokken
  • Basilicum


Bereiding

Snijd de tomaten, artisjokken, radijsjes, selderij in stukken en maak de tuinbonen schoon. Schik deze ingredïenten mooi op een groot bord.

Daarna zijn de tonijnfiletjes aan de beurt. Volgens Christian Estrosi komen die uit een potje met olijfolie. Schik de tonijnfilets op het bord, vervolgens de ansjovis, de kleine ontpitte olijven en ten slotte de zachtgekookte eieren die je van tevoren hebt gesneden.

Om af te sluiten, breng je het geheel op smaak met een beetje olijfolie, wijnazijn, een schil van een citroen, zout en peper.


Bon appétit!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Brieven aan Vincent

Hoe beleefde Vincent van Gogh zijn tijd in het psychiatrische ziekenhuis van Saint-Paul-De-Mausole? Hij bracht er een jaar schilderend, maar ook schrijvend door. In deze documentaire delen huidige patiënten van

Verder lezen
Ontdek

Onze partners