© Fabre

De rijke ziel van Cannes

Cannes lijkt soms synoniem te zijn met glitter, glamour, filmsterren en grote rijkdom, maar de stad heeft zoveel meer te bieden. Wat dacht je van de prachtige oude Notre-Dame de l’Espérance of het Place de la Castre met het middeleeuwse kasteel dat dienstdoet als museum? In het Musée des explorations du monde kun je bijzondere kunstcollecties van over de hele wereld bewonderen. Of geniet van het panoramische uitzicht over de baai van Cannes vanaf de 12e-eeuwse Tour du Mont Chevalier.


Le Suquet

Hoewel menigeen bij Cannes meteen denkt aan de rode loper van het filmfestival, stopt Cannes zijn rijke historie niet onder stoelen of banken. Wie verder kijkt dan de invloeden van de showbusiness en de rijken der aarde, vindt in deze kustplaats een hoop charme en geschiedenis. Draai la Croisette de rug toe en wandel door de wijk le Suquet omhoog naar het Place de la Castre. Wedden dat je het authentieke Cannes opeens veel scherper ziet?Het oude Cannes

le Suquet. Een waar genot voor liefhebbers van kleine straatjes waar je je even terug in de tijd waant. Start je wandeling bij het Hôtel de Ville en laat je meevoeren door de kronkelige straatjes. Het grootste deel van deze wijk bestaat uit een voetgangersgebied, waar je ongestoord kunt struinen langs de vele boetiekjes of kunt neerstrijken bij een van de vele geweldige restaurants zoals Da Bouttau, de Provençaalse auberge die al sinds 1860 bestaat. Sla ook de smalle rue Meynadier niet over. De bekendste straat in deze wijk is overigens de Rue Saint-Antoine met zijn oude trappen en een romantische sfeer. Dineer hier bij zonsondergang, bezoek de conceptstore Cinq of ga hier zitten voor een heerlijke sessie mensen kijken, op straat is namelijk meer dan genoeg te zien. Tijd voor een portie cultuur? Bezoek de Église Notre-Dame d’Espérance of het Musée des explorations du monde op Place de la Castre. Slenter door de historische geplaveide straatjes en geniet van de gevels die, met een beetje geluk, net versierd zijn met bloeiende paarse bougainville. Een groter verschil met la Croisette is er bijna niet. Of toch wel?Meer lezen?

Het hele artikel van Darina Nykl over de ontstaansgeschiedenis van Cannes en de magie van Le Suquet lees je in de voorjaarseditie van Côte & Provence, nu in de winkel!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners