Drie Michelinsterren in Marseille

Een bijzondere eer voor Alexandre Mazzia van het restaurant AM in het 8e arrondissement in Marseille. Mazzia is namelijk de enige Franse chef-kok die met drie Michelinsterren in de gids van 2021 staat. Het is een bijzonder belangrijke traditie in Frankrijk, het land van de gastronomie. Zoals elk jaar onthult de beroemde rode gids zijn lijst van de beste restaurants. En het lijkt erop dat Marseille, ondanks de bijzonder moeilijke situatie in 2020, meer sterren heeft gekregen dan het heeft verloren, met name dankzij chef-kok Alexandre Mazzia.


2020, een twijfelachtig jaar

2020 was een extreem ingewikkeld jaar voor de restaurantindustrie. En dus vragen sommigen zich hardop af of de restaurateurs die in 2020 op de lijst stonden zich wel écht hebben kunnen laten zien. Desalniettemin is het een hele mooie lijst die deze maand bekend is gemaakt. Er zijn nu in totaal 638 sterrenrestaurants in Frankrijk. Daaronder bevinden zich 57 nieuwe, vergeleken met 63 vorig jaar. Natuurlijk valt niet te ontkennen dat er ook veel meer sluitingen zijn door de coronacrisis. Een domper voor de Franse horeca.


Andere sterren in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur

De grote winnaar van dit seizoen is Alexandre Mazzia die drie sterren kreeg voor zijn restaurant AM in het 8e arrondissement van Marseille.
Een van de nieuwe regionale sterren is chef-kok Mickaël Féval van het gelijknamige restaurant in Aix-en-Provence. Daarnaast hebben ook restaurant Pollen in Avignon, de Bistronomique in Manosque, Signature in Marseille en tot slot Villa Salone in Salon-de-Provence sterren binnengesleept.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners