Lavendelvelden rond Saoû

Sinds een paar jaar zijn er prachtige lavendelvelden rond Saoû in de Drôme. De prijs van de lavendel steeg flink een aantal jaren geleden dus een aantal boeren dacht slim te zijn en ging dus (meer) lavendel verbouwen. Dat heeft geleid tot nog mee lavendelvelden in de Drôme. ‘Nog meer’ want sinds jaar en dag wordt hier al lavendel verbouwd.


Minder platgetreden paden

De Drôme ligt net ten noorden van de Provence en is relatief onbekend. De meeste mensen kennen de Provence als the place to be voor lavendel, maar ook in de Drôme, in Saoû om precies te zijn, genieten van de weelderige lavendelvelden. C&P correspondent Sabine Dekker woont in deze omgeving en fietst deze periode dagelijks langs de mooie velden. Zij nam voor ons deze prachtige foto’s!

Gemaakt door Sabine DekkerGemaakt door Sabine Dekker


Overnachten in Saoû?

Denk dan aan La Ferme de Pauroux. Deze chambres d’hôtes wordt gerund door bevlogen gastvrouw Sabine Dekker en haar man Thierry. In deze authentieke Franse boerderij vind je de typische Franse sfeer van vroeger, maar met het comfort van vandaag. Heerlijk natuurlijk zwemwater in de rivier voor de deur. Meer informatie vind je hier.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

De kerstster van Séguret

Wij blijven dit jaar lekker thuis in Séguret voor de feestdagen. Omdat Sinterklaas La Douce links laat liggen, kunnen wij al eind november helemaal losgaan met de kerstversieringen. Boven Séguret

Verder lezen
Ontdek

Onze partners