@Ville de Mougins

Een dagje in Mougins

Mougins is een mooi klein stadje op een heuveltop, op slechts vijftien minuten rijden van Cannes en gelegen op acht kilometer van Grasse, de parfumhoofdstad van Frankrijk. Mougins heeft een bijzondere band met de gastronomie en laat zich uitstekend lenen voor een dagje flaneren, kunstgaleries bezoeken en lekker tafelen. Ga je mee?


Terug in de tijd

Het vestingplaatsje Mougins werd al vóór de Romeinse tijd bewoond en werd met de eeuwen heen flink verstevigd met verdedigingswerken die je nog altijd kunt bewonderen. Vele beroemdheden deden het dorp aan, van Napoléon Bonaparte tijdens zijn tocht van honderd dagen, tot kunstenaars, modeontwerpers en politici zoals Pablo Picasso, Jean Cocteau, Yves Saint Laurent, Winston Churchill, Édith Piaf en Jacques Brel. Met name Picasso heeft zijn stempel op het dorp, waar hij uiteindelijk meer dan 12 jaar woonde, gedrukt.


Doen & zien in Mougins

In het dorp vind je veel dennen-, olijf- en cipressenbomen en tal van restaurants. Er zijn ook veel kunstgalerijen. De middeleeuwse straatjes zijn in een cirkel gerangschikt, dus een plattegrond heb je hier niet echt nodig.

  • Port Sarrazine – met overblijfselen van de middeleeuwse muren van de stad.
  • Eglise Saint-Jacques-le-Majeur uit de 11e eeuw, 27 Rue de l’Église.
  • Musée d’Histoire Locale – toont het oude dorp, 70 Rue du Maréchal Foch.
  • Centre de la Photographie de Mougins – fotogalerij gewijd aan het stilstaande beeld, bewegende en blootleggende trends in de hedendaagse fotografie, 43 Rue de l’Église.
  • Musée d’Art Classique de Mougins – klassiek en modern kunstmuseum, 32 Rue du Commandeur.
  • Chapelle Notre-Dame-de-Vie, kapel uit de 12e eeuw waar Pablo Picasso de laatste 12 jaar van zijn leven woonde en werkte, 501-869 Chemin de la Chapelle.
  • De wasplaats- een washuis dat in 1894 werd gebouwd en gebruikt tot 1970. Nu wordt het gebruikt voor tijdelijke tentoonstellingen.




@Ville de Mougins
@Ville de Mougins



Gastronomie

Al vele jaren is de geschiedenis van Mougins nauw verbonden met die van de Franse en zelfs internationale gastronomie. Sinds 2012 is Mougins de enige stad in Frankrijk die het label “Ville et Métier d’Art” voor gastronomie heeft! Leuk dus om hier een vorkje te prikken, bijvoorbeeld bij één van de volgende adresjes:

  • Moulin de Mougins (gevestigd in een gerenoveerde 16e-eeuwse molen), 1028 Avenue Notre Dame de Vi
  • La Brasserie de la Mediterranee (zeer ontspannen sfeer, chique brasserie), 32 Place du Commandant Lamy
  • Le rendez-vous de Mougins (Frans-Italiaanse keuken), 84 Place du Commandant Lamy
  • La Cave de Mougins (Wijnbar, snacks, tearoom, delicatessen), 50 Avenue Jean-Charles Mallet

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners