Een tijdloze Franse parfumerie in Saint-Paul de Vence

We kennen allemaal de beroemde parfumhuizen Fragonard en Molinard uit Grasse, maar toen ik een paar weken geleden door de pittoreske rue Grande in Saint-Paul de Vence slenterde, ontdekte ik een (voor mij) nieuw parfumerie: Maison Godet. Dit wilde ik wel nader ontdekken. Ik liep de winkel binnen en kwam in een prachtig en fijn geurende wereld binnen.


Korte historie van het parfumhuis en de familie Godet

Het begint allemaal in 1901. Julien-Joseph Godet richt parfumhuis Maison Godet op. De historie van de familie Godet gaat terug naar de 16e eeuw, vanwege cognacs en hun prachtige presentatieflessen. Artistieke creativiteit staat voorop net als de natuurlijke ingrediënten die van hoge kwaliteit zijn. Deze familietraditie wordt voortgezet als de eerste boetiek in Parijs, in de rue de Rivoli wordt geopend. Julien wordt voorgesteld aan Henri Matisse, de schilder die bekend staat om zijn levendige en vrolijke taferelen. In 1921 wordt de geur ‘Petite Fleur Bleue’ gelanceerd, een geur die bestaat uit de roos centifolia, jasmijn en cederhout. De muze van Matisse, Henriette Darricarrère, droeg dit parfum in 1925.


In de voetsporen

In 2016 neemt Sonia Godet, meesterparfumeur, het stokje over om in de voetsporen van haar voorouders, het parfum als een waar kunstwerk te creëren. Ze groeit vlakbij Grasse op, het hart van de Franse parfumindustrie en de kunst van het creëren van parfums zit in haar bloed. Ze heeft inmiddels zes nieuwe creaties gecreëerd. Eén daarvan is ‘Voyage a Saint-Paul, een hommage aan het inspirerende dorp.


Pure vakmanschap

Maison Godet houdt zicht vast aan tradities en authenticiteit. De parfums worden volgens de origine formules gecreëerd. De flesjes worden door een glasmaker geblazen en de bloemen worden geweekt en gedistilleerd zoals het vroeger ook al werd gedaan. Als de parfumflessen zijn gevuld, worden deze elk handmatig gesloten. Door dit authentieke proces kunnen de parfums hun volledige karakter en verfijning houden zoals deze bedacht zijn.


Een mooie geurende herinnering

Toen ik langs Maison Godet deur liep, werd ik meteen aangetrokken door het prachtige decor met zijn prachtige kroonluchter, authentieke vloertegels en heerlijke geuren. Toen ik de winkel binnenkwam, wist ik niet dat ik op het punt stond een heel bijzonder familieverhaal te ontdekken en mijzelf te trakteren op een heerlijke parfum (Calme & Volupté, een parfum met lavendel van het Valensole plateau, bergamot, kurkuma, bessen en houtmos) die me altijd zal blijven herinneren aan deze prachtige dag in het kunstenaarsdorp.Adres

Maison Godet
98, rue Grande, Saint-Paul-de-Vence
https://parfumsgodet.com/en/
Saint-Paul-de-Vence is bereikbaar in 20 minuten met de auto of neem buslijn 400 halte Parc Phoenix in Nice.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners