Fondation Maeght, kunst en natuur bijeen

Niks missen van een mooie dag aan de Côte? Kies voor een bezoek aan Fondation Maeght waar je zowel binnen als buiten in de museumtuin kunt genieten van prachtige kunst. Fondation Maeght ligt in Saint-Paul-de-Vence, dichtbij Nice, en bestaat uit een privémuseum met een prachtig beeldenpark: Fondation Maeght. De verscheidene kunstwerken die je hier kunt bezichtigen vallen onder de moderne en hedendaagse kunst.


De oprichting

Met als doel om moderne en hedendaagse kunst in al zijn vormen te presenteren, terwijl hun kunstenaarsvrienden er konden werken, en daarnaast ook exposeren en ideeën uitwisselen, richtte het kunsthandelaarsechtpaar Aimé en Marguerite Maeght in 1964 dit museum op. Zij waren bevriend met een aantal van de grootste kunstenaars uit die tijd, zoals Alexander Calder Marc, Fernand Léger en Georges Braque. Verschillende van hen zijn ook persoonlijk betrokken geweest bij het realiseren van dit museum.


De stichting is gericht op het vertonen van kunst uit die tijd en toont maar een deel van haar permanente collectie tegelijk. Daarnaast worden er regelmatig thematische tentoonstellingen in het museum georganiseerd. Deze geven ook een podium voor andere kustenaars, die niet deel zijn van de permanente collectie, maar die met hun kunst wel passen bij de stijl en geest van Maeght.


Het museum

Het museum bestaat uit twee verbonden centrale gebouwen met een bijzonder dak. Ze worden omgeven door de binnenplaats van Giacometti, het Míro-labyrint met muurmozaïeken en sculpturen, en de beeldentuin bij de ingang onder de hoge pijnbomen.


Fondation Maeght ligt 25 km ten zuiden van Nice. In de zomermaanden juli en augustus is het museum van 10:00 tot 19:00 open. Voor volwassenen kost een ticket €16 en voor kinderen vanaf 10 jaar €11. Je kunt er gratis parkeren en er is ook een café voor lunch en snacks. Voor meer informatie over het museum en wat er momenteel te bezichtigen is kun je een kijkje nemen op: https://www.fondation-maeght.com/


Adres

623 Chemin des Gardettes, 06570
Saint-Paul-de-Vence, France

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners