Géén haven bij vliegveld Nice

Er wordt al 40 jaar over gesproken, er zijn studies verricht, aan de werkzaamheden werd zelfs begonnen. Maar het project van een handelshaven in Nice nabij het vliegveld kwam in oktober 1979 stil te liggen nadat slecht weer ervoor zorgde dat steigers instortten en 9 werknemers om het leven kwamen. De laatste jaren werd er opnieuw over gedacht. Na nieuwe studies, op verzoek van ondernemers en bewoners van het al bestaande havenkwartier. Die laatsten ondervinden veel last (luchtvervuiling en geluidshinder) van met name de cruiseschepen en ferries. Volgens burgemeester Estrosi van Nice (Alpes-Maritimes) lopen de eerste voorlopige onderzoeksresultaten zo uiteen dat hij er een punt achter zet. Er komen aan de huidige kades wel laadpunten voor electromotoren van cruiseschepen. Als ze tenminste hebben, zijn ze niet meer aangewezen op hun dieselgeneratoren. De ferries van en naar Corsica krijgen (ook) van die elektromotoren.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners