De gids trekt aan de bel: red ons beroep in de PACA!

Gidsen in de gehele PACA trekken aan de bel: door de coronacrisis zitten velen van hen zonder werk. Sinds de Journées Européennes du Patrimoine een paar weken geleden spreekt deze groep zich duidelijker uit. Toen de Europese monumentendag in de Bouches-du-Rhône werd geannuleerd, besloten gidsen dat het tijd was voor actie. In veel grote steden, zoals Arles, Avignon en Marseille, werd geprotesteerd.


Meer dan een wandelende Wikipedia-pagina

‘Als wij allemaal onze baan kwijtraken is dat een groot verlies voor de cultuur. Mensen beseffen zich dat nog niet, maar wij zijn veel méér dan een wandelende Wikipedia-pagina.’ zegt Lea Bedürftig, van het Collectif Guides Rhône Méditerranée. Dat zij en haar 700 collega’s in de regio geen enkele vorm van financiële hulp hebben ontvangen gedurende de COVID-crisis vindt ze onbegrijpelijk.


Maar niet alleen gidsen in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur hebben het zwaar. Zo trokken hun collega’s in Parijs naar het Louvre voor een indrukwekkend protest.


In alle grote steden in de PACA vind je gemakkelijk een gids die Engels of zelfs Nederlands spreekt. Via de volgende links vind je de juiste pagina’s voor een bezoek met gids aan enkele steden in de PACA: Arles, Avignon, Nice en Aix-en-Provence.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners