Gorges de Daluis

Gorges de Daluis, de Colorado van Nice

Zin in een spannend tochtje door het achterland van de Côte d’Azur? Rij dan eens door de Gorges de Daluis (Alpes-Maritimes). Hier stroomt de Var, hoog boven Nice, door de wijnrode rotsen. Voor een belangrijk wordt de rivier gevolgd door de D2202 tussen de plaatsjes Guillaume en Daluis. Dat maakt deze ‘Colorado Niçois’ met de auto al tot een vrij spectaculair ritje, maar er is voldoende reden om ook eens uit te stappen. Bijvoorbeeld om 300 meter beneden je nog net de Var te zien stromen.


Regionaal Natuurpark Gorges de Daluis 

Je bent hier in een regionaal natuurpark dat zich uitstrekt over meer dan 1000 hectare. Le Terre de Pélites, zoals de wijnrode rotsen hier genoemd worden. De oorsprong van de kleur laat zich raden: ijzer. Maar ook veel andere bijzondere mineralen worden hier gevonden. Het Maison des Gorges Rouges in Guillaumes vertelt je er alles over.

Inmiddels wordt er geen koper meer gewonnen en is het gebied vooral een paradijs voor natuurliefhebbers. Er zijn diverse wandelpaden die door de gorges zelf gaan maar ook tot ver daarbuiten. Je kunt er meerdaagse tochten maken, al dan niet met een pakezel of met een gids. Laat je hierover informeren in Valberg bij het Maison du Parc National du Mercantour, even ten oosten van Guillaumes. Ga voor uitgebreide informatie over het natuurpark naar de website.


Alvast een kijkje nemen?

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners