Grandes Halles du Vieux-Port, de nieuwe markthal van Marseille

De eerste markthal van Marseille, Grandes Halles du Vieux-Port, wordt in het voorjaar van 2022 in het hart van de stad geopend. De markthal heeft een lokale focus. Op een oppervlakte van wel tweeduizend vierkante meter zullen een boerenmarkt, verschillende voedingswinkels en lokale restaurants te vinden zijn. Er is dus veel te zien en natuurlijk om te proeven. Het idee is tot stand gekomen door een samenwerking tussen verschillende ondernemers uit Marseille.


Met alle concurrentie van merken en projecten die van origine niet uit Marseille komen, is het idee voor een markthal gekomen met een lokale focus. De Grandes Halles du Vieux-Port is bedacht en uitgevoerd door de lokale ondernemers Laurent Battisti, Julien Fabre, Audrey Berr, Ludovic Turac en Reza Zographos. Laurent Battisti is hierbij de expert op het gebied van de lokale bars en restaurants en zijn vriend Julien Fabre is de expert op het gebied van communicatie. Beide hebben ze veel ervaring en succes behaald in hun werkvelden. Samen kwamen ze op het idee voor deze markthal met een lokale focus.
Verder zal bijvoorbeeld Ludovic Turac een jonge prestigieuze chef-kok, in de markthal heerlijke streekgerechten gaan maken.


Grandes Halles du Vieux-Port vanbinnen

In deze markthal zal alles gebaseerd zijn op de mediterrane keuken. Aan de ene kant van het plein bij de markthal komt er een ruimte die gewijd zal zijn aan (buurt)winkels. Aan de andere kant komt een enorme foodcourt van wel negenhonderd vierkante meter, waar vooral ‘finger food’ een belangrijke rol zal spelen. De verschillende food kraampjes zullen naast gerechten uit Marseille, ook gerechten uit landen zoals Libanon, Spanje, Italië en Israël verkopen.
Verder zullen er in het gebouw ook nog een centrale bar met een mooi terras en een boerenmarkt te vinden zijn. Het terras zal wel plek bieden voor vijfhonderd mensen en de markt zal een oppervlakte hebben van wel meer dan duizend vierkante meter.


De locatie van de Grandes Halles du Vieux-Port zal in de Cours d’Estienne-d’Orves zijn, waar voormalig de Buffalo Grill zat.

www.lesgrandeshalles.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners