Saint-Véran

Saint-Véran, ons Village Préféré in 2021

Elk jaar worden weer de mooiste plaatjes in heel Frankrijk voorgelegd om gekozen te worden tot ‘Le Village Préféré des Français’ een jaarlijkse verkiezing op de Franse zender TV3. Voor de regio PACA is deze keer Saint-Véran (Hautes-Alpes) dé kandidaat om de opvolger te worden van Hunspach, een dorpje in de Elzas dat vorig jaar werd verkozen.

Saint-Véran is een bergdorpje op 2040 meter en daarmee het hoogst gelegen plaatsje van Frankrijk, diep verborgen in het Parc naturel régional de Queyras. Saint-Véran staat al jarenlang op de lijst van de ‘Les Plus Beaux Villages de France’ en het is zo’n typisch Alpendorpje waar de tijd stil lijkt te staan. In de zomer kom je er om er te wandelen, in de winter gaan er twaalf liftjes open (onder normale omstandigheden), en dat is meer dan genoeg voor wie een authentieke wintersportvakantie wil beleven.


Le Facteur heureux

Wij vonden een mooi filmpje van Didier, de gelukkige postbode van Saint-Véran die je kennis laat maken met zijn dorp. Laat je even door hem rondleiden…


En nu stemmen op Saint-Véran! Klik op de foto van jouw favoriete plaatsje en doe dat vóór donderdag 25 maart om 18.00 uur. Dan gaat het online stemlokaal dicht en zien we de uitslag later dit voorjaar op de Franse televisie.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners