Île Verte, een stukje ongerepte natuur in de Middellandse Zee

Niets heerlijker in de zomer dan genieten van de warme zon op je huid. Maar op het heetst van de dag kunnen de temperaturen in Zuid-Frankrijk zo hoog oplopen dat we maar al te graag verkoeling zoeken onder de bomen. Côte & Provence vond deze ideale plek op Île Verte, het meest beboste eiland van de Bouches-du-Rhône, vlakbij La Ciotat.


Een groen paradijs

Île Verte ligt op slechts 600 meter van de kust recht tegenover La Ciotat. De vegetatie bestaat hoofdzakelijk uit Aleppodennen, de dennen die in het warme en droge Middellandse Zeegebied veelvuldig voorkomen en veel schaduw geven tegen de zon. Dit unieke plekje maakt sinds 2012 deel uit van het Parc national des Calanques en is het meest beboste eiland van het departement. Île Verte heeft een strategische ligging vlak voor de Zuid-Franse kust en in het verre verleden werden hier ter verdediging van de patrie dan ook veel forten gebouwd. Helaas zijn deze tijdens de Tweede Wereldoorlog grotendeels gebombardeerd en kun je hier vandaag de dag alleen nog de resten van Fort Géry en Fort Saint-Pierre bezoeken.


Populair bij toeristen

Op zonnige dagen zorgt een maritieme pendeldienst voor de verbinding met het kleine eiland waar de lokale bevolking vooral in de zomer graag verkoeling zoekt. De overtocht duurt maar zo’n tien minuten en in de zomermaanden gaat er om het uur een boot vanuit de haven van La Ciotat. Eenmaal op Île Verte aangekomen kun je in de schaduw van de bomen een wandeling maken en genieten van het schitterende uitzicht op de Bec de l’Aigle, de Calanques, en het massif de la Sainte-Baume. Het eiland is maar 430 meter lang en 260 meter breed dus er blijft nog tijd genoeg over om bij restaurant Chez Louisette, de enige eetgelegenheid van dit onbewoond stukje paradijs, de verse vis van de dag te proeven. En wat is er fijner dan na het eten lekker te gaan zwemmen in een van de kleine baaitjes van deze groene plek in de Middellandse Zee? Informatie over tarieven en vaardiensten vind je op destinationlaciotat.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners