Jeanne Calment was echt zo oud

Hebben we het eerder overgehad: was Jeanne Calment die in 1997 op 122-jarige leeftijd in Arles (Bouches du Rhône) overleed toen echt de oudste vrouw ter wereld? Russische onderzoekers kwamen tot de conclusie dat in 1997 niet Jeanne maar haar dochter Yvonne stierf, op 99-jarige leeftijd.
Een doelbewuste persoonsverwisseling die zou zijn voortgevloeid uit een erfeniskwestie. Die Yvonne werd in 1934 als 36-jarige in Arles ten grave gedragen. De Russen kwamen met de stelling dat niet Yvonne maar haar moeder in die kist lag.
Het parket van Tarascon liet na alle publiciteit een onderzoek instellen. Door Franse en Zwitserse wetenschapppers die nu geoordeeld hebben dat het Russische rapport in kwalitatieve zin van alle kanten rammelt. Al is (of was) de kans 1 op 10 miljoen dat iemand zo oud wordt als Jeanne, er is wat hen betreft geen begin van twijfel dat het Jeanne was die de oudste vrouwe ter wereld was. Justitie in Tarascon heeft het dossier nu gesloten.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners