Jeanne Calment was echt zo oud

Hebben we het eerder overgehad: was Jeanne Calment die in 1997 op 122-jarige leeftijd in Arles (Bouches du Rhône) overleed toen echt de oudste vrouw ter wereld? Russische onderzoekers kwamen tot de conclusie dat in 1997 niet Jeanne maar haar dochter Yvonne stierf, op 99-jarige leeftijd.
Een doelbewuste persoonsverwisseling die zou zijn voortgevloeid uit een erfeniskwestie. Die Yvonne werd in 1934 als 36-jarige in Arles ten grave gedragen. De Russen kwamen met de stelling dat niet Yvonne maar haar moeder in die kist lag.
Het parket van Tarascon liet na alle publiciteit een onderzoek instellen. Door Franse en Zwitserse wetenschapppers die nu geoordeeld hebben dat het Russische rapport in kwalitatieve zin van alle kanten rammelt. Al is (of was) de kans 1 op 10 miljoen dat iemand zo oud wordt als Jeanne, er is wat hen betreft geen begin van twijfel dat het Jeanne was die de oudste vrouwe ter wereld was. Justitie in Tarascon heeft het dossier nu gesloten.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Bédoin, de Vendée du Midi

‘Na de Franse Revolutie in 1789 bleef Bédoin een centrum van conservatief verzet en kreeg het de bijnaam ‘Vendée du Midi’, verwijzend naar de erg bloederige opstanden in de West-Franse

Verder lezen
Ontdek

Onze partners