Made in Provence – deel 2

Waar denk je aan bij de authentieke Provence? Een eerste ingeving zou wijn, lavendel, honing, of olijfolie kunnen zijn, maar deze streek kent nog veel meer eeuwenoude tradities die het ontdekken waard zijn. En wat is er nu leuker dan een workshop of rondleiding bijwonen waarbij je kunt zien hoe deze Provençaalse producten vroeger werden gemaakt?


Bouches-du-Rhône – Pastis de Famille

Het bijzondere familiebedrijf Cristal Limiñana maakt al pastis sinds 1884 en is een van de laatste fabrikanten die de pastis ook echt in Marseille produceert. De achterkleindochter van de oprichter vertelt je tijdens een rondleiding alles over dit bijzondere product.
cristal-liminana.com


Bouches-du-Rhône – En Prouvenço Desempei

1818 Les Olivades is het enige bedrijf in de Provence dat de in 1648 in Marseille geboren traditie van textielbedrukking in stand houdt. Dit familiebedrijf aan de voet van de Alpilles in Saint-Étienne-du-Grès maakt de typische Provençaalse stoffen al sinds 1818. Tijdens een rondleiding kun je zien hoe de kleinkinderen deze traditie bestendigen en het merk tegelijkertijd met de tijd mee laten groeien.
olivades.fr


Bouches-du-Rhône – La Boule Bleue

Wist jij dat het geheim van het maken van jeu de boules- ballen het bakproces is? La Boule Bleue in Marseille bestaat al sinds 1904 en heeft natuurlijk zo zijn eigen fabrieksgeheimen. Wist je bijvoorbeeld dat niet zomaar elke bal geschikt is voor een potje jeu de boules? Je leert erover tijdens een rondleiding in het atelier.
laboulebleue.fr


Var – Moulin Provençal

De productie van olijfolie hoort natuurlijk bij de Provence, maar een kijkje achter de schermen krijg je niet overal. In La Farlède kun je bij Moulin du Partégal, een olijfmolen uit de 16e eeuw, een rondleiding krijgen en zien hoe hier al vier generaties lang prijswinnende olijfolie wordt gemaakt. Bij de rondleiding hoort ook een proeverij.
laboulebleue.fr

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners