Mijn Zuid-Frankrijk – Fleur in Saint-Aygulf

Al mijn hele leven breng ik de zomervakanties door op een camping tussen Saint-Aygulf en Les Issambres: Camping Paradis Des Campeurs, zonder twijfel letterlijk een paradijsje. De ideale ligging en relaxte sfeer maken dat we er elk jaar weer terugkomen. Vanaf de camping, die de laatste jaren een enorme transformatie heeft ondergaan onder de nieuwe eigenaren, loop je binnen 5 minuten onder de drukke kustweg door naar het strand van La Gaillarde. Een flink stuk strand dat al zolang ik mij kan herinneren een onwijs leuke strandtent heeft genaamd Le Maïva. Een beach club met Aziatische invloeden aan de Côte d’Azur. Een mix van houten meubels gecombineerd met felgekleurde parasols en boeddhabeelden waar ik voor het eerst Vietnamese nems proefde. Nems zijn kleine loempia’s: echt verslavend lekker als snack bij een frisse cocktail aan het einde van een warme stranddag.


Sinds kort is het strand van La Gaillarde nog een minstens zo mooie strandtent rijker: La Pura Vida. Met een waanzinnig mooie aankleding en verrukkelijk eten is dit wat mij betreft echt een aanwinst. De cocktails worden op een moderne manier geserveerd in bijzonder glaswerk en de burger smaakt werkelijk voortreffelijk. Ik ben er sinds de opening een keer geweest, maar dat zal zeker niet de laatste keer zijn.


De laatste jaren bleef mijn bezoek aan Zuid-Frankrijk ook zeker niet meer beperkt tot de zomervakantie en kwamen er gedurende het jaar regelmatig weekjes en weekenden bij. Niet altijd op de camping, maar ook in hotels in de buurt. Langs de kustweg tussen Saint Aygulf en Les Issambres ligt Hotel Cap Riviera. Een driesterrenhotel dat alleen al voor het uitzicht tijdens het ontbijt vijf sterren zou moeten krijgen. Zo’n wijds uitzicht over de Middellandse Zee, die ’s ochtends vroeg nog zo rustig is, met erboven een opkomende zon die schittert op het gladde wateroppervlak, dat heb ik niet veel vaker gezien. Ook de tuinkamers zijn een aanrader om in te verblijven.


Naarmate ik ouder werd, veranderden gezinsvakanties op de camping aan de Côte d’Azur naar de eerste vakanties samen met mijn vriendje en later ook vakanties met vrienden. Het gezelschap veranderde, maar de bestemming bleef hetzelfde. Vrienden huren elk jaar een vakantiehuis met eigen zwembad in het kleine stadje Le Thoronet, waar we lange avonden doorbrengen op de veranda, genietend van wijn uit de lokale chateaus. Een paar dagen daar verblijven en in alle stilte genieten van de nazomer, die nog ontzettend warm kan zijn, betekent echt even opladen.


Het blijft trekken om elk jaar weer, het liefst een paar keer, terug te gaan, of liever gezegd: thuis te komen. Want zo voelt het. De zomervakanties aan het strand zijn heerlijk, maar ook in andere periodes van het jaar blijft het mijn favoriete bestemming. In het vroege voorjaar – als de temperatuur tussen 12 en 3 uur ’s middags al zo aangenaam is dat alleen een T-shirt voldoende is – een boekje lezen op een bankje in de haven van Saint Tropez. Een rondje lopen door la vieille ville, winkeltjes bezoeken, een kopje koffie drinken bij Bar Le Gorille. Zitten en genieten, dat is het enige dat je hoeft te doen. Het doet mij elke keer weer zo enorm goed. Even opladen onder de Franse zon, dat heb je zo af en toe echt nodig, toch?


Wil jij ook jouw lievelingsplek aan de Côte of in de Provence met ons delen? Laat het ons dan weten in de comments.

Credit foto: Restaurant La Maiva

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners