Mouvement Social: de eerste opiniepeilingen

Een eerste opiniepeiling (van BFMTV) na de spreekbeurt van premier Philippe over de pensioenhervorming: 54% van de Fransen steunt de sociale beweging tegen de regeringsplannen. Was vorige week nog 58%. Doorgaan met acties? 47% is vóór, 51% tegen. Volgens 41% van de ondervraagden is de chaos in het land de schuld van Macron. Staat tegenover dat 28% de verantwoordelijkheid bij de vakbonden legt. Terwijl 31% vindt dat beide ‘partijen’ voor de huidige narigheid en onrust hebben gezorgd. Over de voorstellen: 37% ziet er wel wat in, 49% juist niet. Ook vandaag is het weer actiedag. Er rijden weinig treinen en metro’s, in Nice geen enkele tram. Een beperkt aantal vluchten van en naar Nice is geannuleerd. Om te voorkomen dat meer tankstations niet beleverd kunnen worden, heeft de regering besloten haar strategische reserves aan te spreken.
Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners