Naar Frankrijk op vakantie met de trein

Le train est de retour, mon amour! Frankrijk is natuurlijk goed te bereiken met de auto en ook kun je er met het vliegtuig naartoe. Maar in het geval je in beide opties niet zoveel zin hebt of je voor een milieuvriendelijkere optie wilt gaan, dan kun je ook met de trein op vakantie. De trein wordt weer een populairder vervoersmiddel en er zijn verschillende (nieuwe) treinopties die je naar de verschillende uithoeken van Frankrijk brengen.


De opties voor een treinreis

Via de website van NS International is op een kaart een handig overzicht te vinden van alle plekken in Frankrijk waar je met de trein heen kunt reizen. Ook vind je daar verschillende bekende bestemmingen op een rijtje gezet met vanaf hoeveel euro je daarheen kunt reizen.
Als het aankomt op treinreizen zijn er verschillende opties, afhankelijk van hoe lang de reis is. Een treinreis naar Parijs met de Thalys duurt namelijk maar zo’n 3 uur. Dus met wat gezellig bijpraten of een goed boek lezen tijdens de reis, is de tijd zo om. Wanneer je meer naar het zuiden van het land wilt, heb je een langere reis voor de boeg. Deze kun je overdag maken, maar er zijn ook nachttreinen naar verschillende steden waar je gebruik van kunt maken. De meeste van deze nachttreinen vertrekken vanuit Parijs.


Nachttrein of toch overdag?

Een voorbeeld van een nachttreinreis is die van Parijs naar Nice. Dit is een aardig nieuwe, want hij is er pas weer sinds mei dit jaar. Wanneer je om 21:00 met de trein vanuit Parijs vandaan vertrekt, arriveer je de volgende ochtend om 9:00 in Nice. Als het je dus wel lukt om een keer een nachtje te slapen in een rijdend voertuig, dan is dit een goed alternatief voor de auto of het vliegtuig. Maar als je dit lastiger vindt dan rijden er ook genoeg treinen overdag tussen Parijs en Nice. Je doet er dan ongeveer 6 uur over. Maar naast Nice zijn er ook nog genoeg andere opties. Zo ben je overdag vanaf Parijs met 3,5 uur in Marseille, met 4 uur in Toulon en met 3,5 uur in Avignon. Voor meer informatie of het boeken van een treinreis naar Frankrijk kun je het beste een kijkje nemen op nsinternational.com of thalys.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners