Nieuwe hoofdredacteur voor Côte & Provence

Een dezer dagen valt de voorjaarseditie van Côte & Provence op de mat. Een bijzondere editie, want het is de laatste die tot stand is gekomen onder redactionele leiding van Renée Vonk, bedenker en hoofdredacteur van het magazine sinds 2001. Onder haar redactionele verantwoordelijkheid groeide de titel uit tot wat het nu is: een uniek toonaangevend magazine over Zuid-Frankrijk. Renée maakte het vier keer per jaar voor al die Nederlanders en Belgen die net als zij zelf helemaal gek zijn op dit stukje Frankrijk. De laatste jaren is Côte & Provence ook mede dankzij haar inzet een unieke online nieuwsbron geworden. Een Grand Merci dus voor Renée, namens de uitgeverij, de medewerkers maar vooral ook de lezers van Côte & Provence.

Tegelijkertijd ook een Chaleureuse Bienvenue voor Suzanne Rietmeijer die het stokje nu overneemt als hoofdredacteur van Côte & Provence. Lezers van het zustermagazine En Route kennen Suzanne al lang als redacteur die vanuit Parijs bericht en regelmatig reportages maakt in heel Frankrijk. Vermoedelijk weten slechts weinigen dat Suzanne naast journalist ook historicus is en bovenal een groot fan van Zuid-Frankrijk. Niet verassend is dus dat zij veel tijd doorbrengt op haar tweede Franse werkplek in Seillans (Var).

Met haar dertig jaar verwelkomen we met Suzanne niet alleen een jonge hoofdredacteur, maar ook een nieuwe generatie aan het roer van Côte & Provence. Gaat de koers dan ook verlegd worden? Natuurlijk niet. Côte & Provence blijft dat unieke venster op de Provence en de Côte d’Azur. Met het magazine, hier op de website, op de sociale media (Facebook, Twitter en nu ook op Instagram) of nieuwsbrief. Maar vanzelfsprekend zal de camera van Côte & Provence af en toe gaan inzoomen op nieuwe onderwerpen, met andere invalshoeken. De streek verandert, de lezer verandert, en Côte & Provence verandert mee. Langzaam maar zeker en onvermijdelijk.

Ik wens Suzanne en haar redactie heel veel succes en minstens zoveel plezier!

Michiel Bom
Uitgever Côte & Provence

 

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners