Gewoon wekelijks heen en weer naar Côte d’Azur

Wat doen onze landgenoten in Zuid-Frankrijk in deze bizarre tijden? Côte & Provence maakt een rondgang langs verschillende beroepsgroepen om eens te horen wat zij nu doen en niet doen. Als zesde in deze serie beleven we een dagje met Siebe Huisman, specialist in het nationaal en internationaal verhuizen, inhuizingen en het transporteren van uw waardevolle bezittingen, ook tijdens Covid 19. 

Zoals elke woensdag staat een rondje goederen bezorgen en ophalen gepland aan de Côte. Met collega Charlie om 8 uur afgesproken bij de loods in Les Arcs sur Argens. Charlie is een Franse collega, een serieuze en plezierige vent om mee te werken. In deze Coronatijd gaat het werk met extra zorg en hygiëne van start. Aan de omgang met goederen besteden we altijd al de nodige aandacht……dus echt moeilijk is dat niet, wel soms lastig en kost natuurlijk extra tijd.
Dus met gepaste afstand de bus ingepakt. Verhuisdozen, bubbelfolie, inpakpapier, het nodige materiaal wordt gebruikt om de spullen netjes ingeladen te krijgen. Vlot met gel de handen schoonmaken, het interieur van de bus met een spray onderhanden nemen en ‘off we go’.

Op strategische plaatsen staat de Gendarmerie streng te controleren. Onze eerste stop is in Saint-Raphael. Op gepaste afstand begroeten wij mevrouw en zetten haar in Nederland bestelde goederen netjes waar ze deze graag wil hebben. De aangeboden koffie slaan wij beleefd af vanwege het volle programma. In de auto weer handen ontsmetten en alles waar we aangezeten hebben voor het instappen. Op naar het volgende adres in Valbonne, precies op tijd komen wij op locatie aan en gaan de situatie in huis bekijken. Geen hand geven bij aankomst blijft wennen. Bij deze klus is het lastig om de benodigde afstand goed in te vullen. Maar we houden rekening met de klant en onszelf. We inventariseren zorgvuldig en komen tot de conclusie dat buitenom gaan de beste optie is. Als alles netjes ingepakt en vast staat in de bus, drinken we buiten snel een kopje koffie. Vervolgens reizen we af naar Vence. Daar moeten wij bij aankomst de buurman bellen die voor ons de voordeur van het huis zal openen waar wij diverse spullen moeten inpakken. De bedoeling is dat wij in de auto blijven zitten totdat mijnheer de deur voor ons open heeft gedaan en weer veilig weg is. Deze buren zijn Frans en hebben al 7 weken hun huis niet verlaten. Ze behoren tot de risicogroep en zijn zéér angstig. De afgesproken werkwijze slaagt goed.

Bij dit adres hebben wij een hele lijst met goederen om in te pakken. De eigenaren kunnen er vanwege het virus zelf niet zijn. Met minder mensen in huis is afstand houden gemakkelijker en kunnen we vlot doorwerken. Als alle schilderijen, beelden, serviesgoed en andere spullen zijn gepakt, bel ik voor de zekerheid nog even de eigenaar om te verifiëren of wij alles hebben ingepakt wat zij graag naar Nederland willen hebben. We lopen even ‘video” bellend door het huis. Toch handig, digitale snelweg. Daarna pakken we alles in de bus. Weer aangekomen bij de loods, zetten wij alle spullen netjes klaar op diverse pallets. Zo kan onze collega Tijmen, die dinsdag aankomt vanuit Nederland met een volle vrachtwagen, deze spullen gemakkelijk na het lossen, weer in die vrachtwagen laden. Elke woensdag rijdt de volle vrachtwagen weer richting Nederland.

Als specialist internationale verhuizingen doen we dit wekelijks. We hebben jarenlange ervaring met het vervoeren van diverse goederen. Van een Picasso tot een motorboot, van een bijzettafel tot kerstboom, alles wordt met de grootste zorg gepakt en vervoerd. Dus als u in de Cote vanuit Nederland iets nodig heeft, of andersom vanuit de Cote iets graag naar Nederland wilt hebben, aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Eigenlijk hebben we tijdens deze Covid 19 periode wel profijt van onze al bestaande werkwijze, als we dat mogen zeggen. We overleggen altijd met de klant, dat blijkt nu waardevol. Zo gaat het realiseren van woonwensen gelukkig door, groot of klein.

Siebe Huisman moves you!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners