Cap Antibes

Ontdek Cap d’Antibes te voet

Een van de mooiste wandelroutes langs de Côte d’Azur voert je langs het zuidelijke puntje van de Cap d’Antibes: le Sentier de Tirepoil. Een route van zo’n vijf kilometer die je in een uurtje of twee kunt doen. Parkeer je auto op de parkeerplaats aan de Avenue André Sella en na 200 meter weet je niet meer dat je net nog in de ‘bebouwde kom’ was. Je bent omgeven door de wind, de zee, de vogels en kijkt in de verte uit op de Baie des Anges van Nice.

Langs een Nederlandse villa met een unieke tuin


Hier wandelen betekent niet uitsluitend ‘de natuur ingaan’. Vanaf medio 19e eeuw werd namelijk ook al gebouwd door de rijken der aarde. Zo passeer je o.a. het Chateau de Garoupe uit 1907, Chateau de la Croë, uit 1927 en de Villa Eilenroc. Die laatste is er in 1860 al gebouwd door de Nederlander Hugh-Hope Loudon.

Hij doopte de villa Eilenroc, een annagram voor Cornélie, zijn vrouw. Lang hebben ze niet van de villa genoten. Zes jaar later verkochten ze het aan een zekere James Wyllie, en hij heeft de bijzondere tuin erom heen aangelegd. In 1927 nam een schatrijke Amerikaanse familie Beaumont de villa over en vervolmaakte de tuin. Het werd één van die plekken waar je gezien wilde worden als genodigde van de feestjes in de tuin van de Beaumonts.

De familie droeg de villa met de tuin in de jaren ’80 over aan de stad Antibes, op voorwaarde dat de tuin zouden worden onderhouden en opengesteld voor publiek. Elke woensdagmiddag en de 1e en 3e zaterdag van de maand is dat nu het geval.

Maar laat je niet alleen afleiden door deze pracht en praal, geniet van de wandeling langs een van de mooiste kapen aan de Côte d’Azur. Met een beetje geluk kun je ook nog een paar dolfijnen spotten vanaf de uitkijktoren die je passeert. En schrik je toch een beetje af van de soms wat steile trappetjes zo vlak langs de zee, er zijn ook begeleide wandelingen, georganiseerd door het Office de Tourisme.

Credit foto’s: OdT Antibes Juan-les-Pins, Thierry Llansades

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners