Ontdek de mysterieuze kant van de Provence

In de Provence-Alpes-Côte-d’Azur vind je vele plekken die bruisen van het leven, maar als je een wat mysterieuzere kant van de regio wilt ontdekken dan is dat ook zeker mogelijk. Er zijn verschillende verlaten gebouwen en andere verlaten plekken, waar je een mysterieuzere sfeer vind. Wij hebben een aantal van dit soort interessante plekken voor jullie op een rijtje gezet.


Le Palais Idéal du Facteur Cheval

De naam zelf is een beetje vreemd. De locatie zelf is nog vreemder. Het Palais Idéal du Facteur Cheval, gelegen in het departement Drôme in de Hauterives, is een gigantische creatie die een paleis voorstelt met dierensculpturen, watervallen, tempels en indrukwekkende reuzen.Het is een werk van Ferdinand Cheval, een postbode die 33 jaar van zijn leven heeft gewijd aan de creatie van dit ongelooflijke geheel!


Piscine Luminy, Marseille

Piscine Luminy was een binnen- en buitenzwembad wat in 2009 gedwongen gesloten werd. De plek heeft een soort apocalyptische filmsetting door het asbest in de fundering. De verschillende bespoten ruimtes en lege baden die inmiddels voor een deel bespoten zijn met graffiti stralen een mysterieuze sfeer uit.


Notre-Dame de la Salette, Marseille

De Notre-dame de la Salette is een oude kerk die in 1872 is gebouwd. Het gebouw werd ooit gebruikt als opvangplaats voor priesters die door de regio trokken. Nu is het verlaten en omringd door groen, maar zeker nog steeds een mooie historische plek om te bezoeken.


La Rocca Sparvièra, Duranus

La Rocca Sparvièra vind je in de buurt van Nice is een plek in de bergen, wat iets wegheeft van een spookstad met de ruïnes die je er ziet. En dat is ook wel begrijpelijk, want dit was vroeger een dorp wat in de 12e eeuw zijn inwoners verloren heeft.


Bron

Felix-Zehetner-sanatorium

Het voormalige Felix-Zehetner-sanatorium is al 50 jaar lang volledig verlaten. Voor degenen die die term nog niet kennen, een sanatorium is een herstellingsoord waar patiënten tijdelijk verblijven om te herstellen van een aandoening. Nog steeds kun je door de verschillende ruimtes van dit oude gebouw dwalen en er zelfs nog oude dossiers van patiënten vinden.Maison de celle qui peint, Roquevaire

Een huis wat eruit ziet als een groot kunstwerk kun je vinden in Roquevaire. Iedere millimeter is wel beschilderd of op een andere manier bekleed met kunst van de kustenares Danielle Jacqui. Doordat dit huis midden tussen hele normale huizen in staat is dit een mysterieus aangezicht. Voor het bezichtigen hoef je overigens niet naar binnen. Je kunt alle kunst op het huis vanaf de straat bewonderen.


Bron

Pyramide de Falicon, Falicon

De Falicon Pyramide is een van de weinigen in Europa. Je vindt hem ten noorden van Nice. Van de Pyramide is nu vooral nog puin over en je kunt de ingang naar de grot ‘Grotte de Ratapignata’ zien.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners