‘Onze’ rosé naar Het Witte Huis

Regio-president Renaud Muselier van Le Sud/PACA heeft gereageerd op het dreigement van VS-president Trump om de import van Franse wijn extra zwaar te belasten. Een antwoord van de heer Trump op het Franse besluit om internationale techbedrijven (veelal Amerikaans) in Frankrijk belasting te laten betalen.
Terwijl het Amerikaanse staatshoofd op de G7 in Biarritz was, besloot Renaud Muselier tot een tamelijk beschaafd protest tegen het voornemen van Trump. Hij stuurde twee kistjes Provençaalse rosé naar Het Witte Huis, met een kattebelletje erbij: “Drink onze rosé, belast ‘m niet!”
En wat stuurde Muselier dan wel naar Trump? Het instapmodelletje Whispering Angel (€ 18,30 bij LeClerc) van Château d’Esclans in La Motte (Var), eigendom van de Rus (inderdaad) Sacha Lichine. Prima rosé, daar niet van. Maar écht indruk had onze regio-president natuurlijk pas gemaakt met enkele bouteilles Garrus van hetzelfde château, à raison van € 134,44 per flesje de duurste, maar door kenners ook erkend als de beste rosé ter wereld.
Voor zover bekend is er uit Washington nog geen bedankje teruggekomen.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Remote aan de Côte

Remote werken, oftewel: op afstand werken, is de afgelopen jaren in rap tempo populair geworden – helemaal sinds de pandemie. Het is dubbel en dwars gebleken dat je met verschillende

Verder lezen

Wat een hitte

Ik ben laat. Normaliter ligt de blog op vrijdag al te popelen in de mailbox van de webbeheerder. Ik heb zelfs eventjes gedacht om maar eens een keertje over te

Verder lezen
Ontdek

Onze partners