Onze terrassen blijven verwarmd

Even niet alleen de stakingen, een andere kwestie houdt Frankrijk nu ook bezig. Is het qua klimaat en milieu enzo verantwoord dat we bij minder verleidelijk weer nog aperitieven op verwarmde café-terrassen? Rennes (Bretagne) is de eerste gemeente die terrasverwarming sinds 1 januari verboden heeft. En nu woedt er dus een nationaal debat over het groene vraagstuk. Wees als terrasliefhebber in onze omgeving voorlopig maar niet ongerust. Nice en de metropool Nice-Côte d’Azur hebben al laten weten dat zo’n chauffage-verbod onbespreekbaar is. Dus zelfs hartje winter als het aan de frisse kant is, kun je gewoon van je anisette of rosé op een aangenaam terras genieten.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners