Opnames Brigitte Bardot serie binnenkort in Saint-Tropez

In het voorjaar gaan er opnames voor een serie over Brigitte Bardot plaatsvinden in het prachtige kustplaatsje Saint-Tropez. Sinds de serie Sous Le Soleil, die ook plaatsvond in Saint-Tropez (1996-2008) is er niet meer zo’n internationaal succesvolle serie met Saint-Tropez als locatie geweest. De nieuwe serie ‘Saint-Tropez’ zou daar mogelijk verandering in kunnen brengen.


De nieuwe serie die eraan komt, genaamd Saint-Tropez, is geschreven door filmmaker Danièle Thompson samen met haar zoon Christopher. Saint-Tropez is geïnspireerd door de bekende Brigitte Bardot. Zij was een Frans model, actrice en zangeres. Ze werd gezien als hét Europese gezicht van de jaren vijftig en in de jaren zestig heeft ze op vele covers van tijdschriften gestaan. Ze was een stijlicoon evenals sekssymbool. 


Brigitte Bardot tegenwoordig

Vandaag de dag is Brigitte Bardot alweer 87 jaar. Het is alweer een tijdje geleden dat ze stopte met haar werk als model en actrice, namelijk toen ze veertig was. Toch bleef ze actief bezig, want ze is toen een eigen organisatie begonnen die zich inzet voor dieren. Met deze organisatie heeft ze gestreden tegen onder andere de walvisjacht, zeehondenjacht en daarnaast is ze ook tegen bont.


Het belang van Saint-Tropez

Dat de serie over Brigitte Bardot plaatsvindt in Saint-Tropez heeft veel te maken met haar band met het plaatsje. Het was rond haar zestiende dat ze meer was begonnen op te vallen na een fotoshoot in het ELLE Magazine. Toen ze vervolgens tijdens een vakantie in Saint-Tropez filmregisseur Roger Vadim ontmoette, vond ze liefde op het eerste gezicht. Ze trouwde met hem in 1952.
In 1955 gaf Roger Vadim een belangrijke rol aan Brigitte Bardot in één van zijn films: And God Created Woman. Toen de film een jaar later uitkwam kreeg Brigitte Bardot grote bekendheid en zo ontstond voor haar het begin van een succesvolle carrière.
In 1958 kocht ze een huis in Saint-Tropez (La Madrague) waar ze vandaag de dag nog steeds woont. In de jaren dat Brigitte Bardot nog actief was in de showbusiness hebben hier verschillende feestjes plaatsgevonden die ook in de media te zien waren.
Tegenwoordig leeft de bekende vrouw teruggetrokken in nog steeds dezelfde villa, waar ze zich nog altijd hard inzet tegen dierenleed met haar organisatie.


Saint-Tropez de serie

De serie zal geen letterlijke autobiografie van Brigitte Bardot zijn. Het wordt een romantische serie geïnspireerd door het verloop van de geschiedenis van haar leven. Het laat het leven van de jonge Brigitte Bardot zelf zien wanneer zij tussen de 16 en 25 is, maar het laat ook de status van de vrouw in de jaren vijftig in het algemeen zien.
Wanneer de serie Saint-Tropez gaat uitkomen is nog niet bekend, maar wel is er al bekend dat het eerste seizoen acht afleveringen van 52 minuten zal hebben.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners