Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken kan kiezen voor ‘Hôtel & Spa Panorama 360’, waar je iedere dag vanaf 5 uur kunt genieten van een drankje en vanaf 6 uur van een beperkte kaart.

In het voormalige ‘Hôtel des Postes’, een prachtig gebouw uit het begin van de 20ste eeuw opgetrokken in witte steen (Flacé en Saint-Martin-steen), is nu het 4-sterrenhotel gevestigd. Op het dak, de 6de verdieping van het hotel, vind je skybar ‘Le 360’. De bar en zijn glazen ruimte op de koepel met zijn twee gemeubileerde terrassen en enkele King-Kongbeelden bieden een adembenemend uitzicht op de stad, de Mont Blanc en de Saône (ook ’s avonds).


Van Algiers naar Mâcon

Hôtel des Postes werd gebouwd tussen 1911-1914 en ingehuldigd op 1 juni 1914. De bouwplannen waren oorspronkelijk niet bedoeld voor de stad Mâcon, maar aanvankelijk gepland voor het postkantoor van de stad Algiers, maar de koloniale autoriteiten weigerden het project. De Parijse architect Jules Lavirotte, een grote naam in de stroming ‘Art Nouveau’, bundelde vervolgens de krachten met E. Choquin, een lokale architect, en het gebouw werd zonder dat de plannen ingrijpend werden gewijzigd hier gebouwd.
De oosterse invloed zie je in de grote gebeeldhouwde bogen en de bijna overal zichtbare metalen arabesken. De twee torentjes hebben originele daken en doen net als het hele gebouw, denken aan een kasteel in renaissancestijl. Het gebouw stond in 1990 op een Franse postzegel. Na aanmelding bij de receptie neem je de lift naar de 5de etage. Daar zijn de vergaderruimtes en de ontbijtzaal en via een trap kom je op het dak.


Adres

Hôtel & Spa Panorama 360, 4, Rue Paul Gateaud, Mâcon


Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners