Ambachtelijk bier uit de Provence

Bier, niet bepaald het eerste drankje dat bij je opkomt als je denkt aan de Provence. En toch wordt ook natuurlijk niet alleen bier gedronken,  maar ook steeds vaker gebrouwen. Een niet te stoppen trend, zo lijkt het: elk stadje z’n eigen bier. Zo ook in Cotignac (Var).

Hier gooide Renaud vorig jaar het roer om en verruilde zijn werk in de bouw voor een bestaan als horeca-ondernemer/bierbrouwer. Niet langer stenen, maar bier gingen centraal staan.

Zo ontstond de Brasserie Le Tailleur de Bière, op de Cours Gambetta, nummer 1, in het hartje van dit levendige dorpje in de Provence. Een lekker modern cafeetje dat hoort bij deze tijd, met een aangenaam terras en regelmatig live optredens op het terras of binnen.

Binnen wordt ook het bier gebrouwen in verschillende smaken zoals La Tuf Bière Blanche, La Tuf Bière Blonde Ale en zelfs een La Tuf Bieré Triple au Safran. Vanaf september is zijn de bieren allemaal ook online verkrijgbaar op de website www.latufcraftbeer.com

Wie kan het café, het bier en de evenementen allemaal beter aanbevelen dan Renaud zelf…

Ben je deze zomer in de buurt? Ga zeker even langs in Cotignac bij deze ondernemende bierbrouwer. Premium-abonnees van Côte & Provence ontvingen onlangs al een paar ‘samples’ van La Tuf toegestuurd gekregen.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners