Koffie is niet direct het eerste product dat in je opkomt, denkend aan Zuid-Frankrijk. Want hoe is de koffie doorgaans eigenlijk op een Provençaals terras? Daar hadden Veruschka en Hamish, twee Australiërs die in 2017 in de Provence neerstreken, wat moeite mee. Laten we zeggen: Dat kon beter.
En wij denken misschien nog dat koffie gebrand wordt in grote fabrieken. Zij niet. ‘Down under’ barstte het in die tijd al van kleine koffiebranders ‘om de hoek’ dus zo gek was de gedachte niet om gewoon zelf aan de slag te gaan. Nog datzelfde jaar startte zij dus hun business. ‘Lorgues Coffee Roasters’ was geboren. Koffiebonen uit Tanzania, Ethiopië Guatamala en Brazilië arriveren sindsdien in Lorgues, worden gebrand en de koffie vindt vervolgens langs diverse kanalen z’n weg naar de liefhebber van de betere koffie. Ook thee is inmiddels aan het assortiment toegevoegd, want hé…. thee drinken, daar kunnen Fransen ook nog wel wat van leren, zo was de gedachte. Luister zelf…
Natuurlijk zijn de koffie en thee online verkrijgbaar, maar inmiddels is ook in de Var zelf de koffie bekend in de betere horeca en zijn de Lorgues Coffee Roasters op de lokale markten aanwezig. Zo zul je deze zomer ongetwijfeld Veruschka en Hamish aantreffen op de wekelijkse markten van Lorgues en Salernes.
Premium abonnees van Côte & Provence vinden deze week de koffie tussen de Délices de Côte & Provence. Online bestellen kan op www.lorguescoffeeroasters.com. Volgen kan hier op Facebook en Instagram