Restaurant Temps de Cerises

Restaurant Le Temps des Cerises in Fayence

Als je in de keukens hebt gestaan van Lauswolt, De Kersentuin en Brasserie Van Baerle, als je het vak hebt geleerd van Joop Braakhekke in Le Garage, dan ben je kok en gastheer tegelijk. Dan heb je voldoende in je mars om dat ook in je eígen restaurant te laten zien. En waarom dan niet in de Provence, je favoriete streek? Zoiets moet Lodewijk Schröder gedacht hebben toen hij al weer ruim twintig jaar geleden, samen met zijn partner Marie-Louise, neerstreek in Fayence en Restaurant Le Temps des Cerises startte.


Frans met een Nederlandse huiswijn

In het centrum van dit wel heel erg Provençaalse dorp was er ineens een Nederlands restaurant. Nou ja, Nederlands? Met de ervaring van Lodewijk is de keuken natuurlijk al direct behoorlijk Frans en dat geldt ook voor de wijnkaart. Of het moet de huiswijn zijn van Domaine de l’Amaurigue, een Nederlands wijndomein in Le Luc en Provence. Nee, Lodewijk is wel een beetje een echt Louis geworden. En zo ontvangt hij ook zijn gasten, een grote klantenkring. Vor het overgrote deel daarvan is Le Temps de Cerises een instituut geworden. Een kantine, zo zeg hij zelf, waar je met regelmaat eens even lekker komt eten.


Nasi Rames in de Provence

En daarbij blijft Louis verrassen. Waarom altijd die knoflook, ui en aubergine? De Corona-lockdown inspireerde hem om het roer eens om te gooien en een echte Nasi Rames op de menukaart te zetten. Vermoedelijk als enige in de Provence…


Goed te weten in deze tijd dat het restaurant gewoon open is en in verband met de avondklok nu al vanaf 18.30. Ongewoon Nederlandse tijden…


En als je deze winter een Côte & Provence nazomereditie (met daarin de Special ‘Tour de Provence Culinair’) onder je arm hebt, dan ontvang je (eenmalig) 15% korting en een apéro van het huis! Reserveren doe je hieronder:


Credit Foto’s: Marcel Reimer, Restaurant Le Temps des Cerises

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners