Laat de liften draaien, red het wintersportseizoen!

De Franse skigebieden zijn nog altijd in onzekerheid over de openingsdatum van de skistations. De gebieden in de Alpes du Sud laten van zich horen en zoeken de publiciteit. Het doel? Een heldere uitspraak over het moment waarop de liften voor het eerst mogen draaien in dit crisisjaar. Skiprofessionals en medewerkers van Isola 2000 gaan op één knie voor de overheid: laat de liften draaien, red het wintersportseizoen!


Voorbereiding in volle gang

Er staat veel op het spel voor de skigebieden, want economisch gezien is het een ramp als de skiliften écht pas in januari zullen gaan draaien. Frankrijk is nog altijd in confinement en naast de skigebieden is ook de horeca nog altijd gesloten, tot grote wanhoop van de ondernemers die het niet eerlijk vinden dat winkels open mogen en dat restaurants gedwongen gesloten blijven. In de skigebieden in het achterland van Nice, zoals Isola 2000, Auron en Valberg, wordt het seizoen zoals elk jaar voorbereid, hoewel de liften voorlopig nog stil blijven staan.


Een economische ramp

De werknemers in de skigebieden blijven optimistisch, maar dat het desastreus is voor de gebieden valt niet te ontkennen. De kerst- en nieuwjaarsperiode is cruciaal voor de ski-industrie, die in deze tijd van het jaar een belangrijk deel van haar omzet draait. Auron, waar vorig jaar op 20 november de pistes al open waren, gaat op dit moment onverstoord door met het werven van het personeel voor de skiliften, ook al is de openingsdatum nog onbekend. De overheid stimuleert de skigebieden zelfs om genoeg personeel aan te nemen en zegt eventueel misgelopen inkomsten aan het einde van het seizoen te zullen vergoeden.


Klanten geruststellen

In het licht van de onzekerheid dalen de boekingen sterk. De skiresorts werken dan ook nauw samen met hoteliers zodat de breedste annuleringsverzekeringen mogelijk zijn. In Frankrijk wachten 350 skigebieden op het einde van het confinement om open te gaan. Naast versterkte sanitaire maatregelen overwegen sommigen zelfs de invoering van covid-tests om klanten aan te trekken. Het voorseizoen vertegenwoordigt tenslotte 13,5% van de inkomsten en Kerstmis ongeveer 13,0%, terwijl in februari en maart meer dan de helft van de omzet wordt gedraaid. Het is dus zaak dat de gebieden opengaan en dat de liften weer gaan draaien.


Mooiste herinneringen

Op dit moment zijn de skistations druk bezig met een mediacampagne die uitnodigt om je mooiste herinneringen aan de wintersportgebieden te delen. Prachtige plaatjes en sneeuwplezier vullen de social media-kanalen van de skigebieden. Hopelijk kunnen we allemaal snel weer van de sneeuw genieten aan de Côte d’Azur!

In de wintereditie kun je meer lezen over de skigebieden in de meer noordelijk gelegen Hautes-Alpes. Côte & Provence nooit meer missen? Neem dan een abonnement of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt. Op de websites van Auron en Isola kun je de laatste ontwikkelingen in de gaten houden.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners