Sociale onrust houdt aan

Tijdje niet over gehad op deze plaats, maar denk niet dat de sociale onrust als gevolg van de voorgenomen pensioenherziening voorbij is. De meeste treinen rijden wel weer, maar ook vandaag opnieuw in tal van steden in het hele land demonstraties en stakingen. In Nice geen trams, in die omgeving amper bussen. In Marseille wordt al dagen geen huisvuil opgehaald, maar daar zijn havenarbeiders weer aan de slag na een lange staking waardoor de bevoorrading van Corsica in gevaar kwam. De ‘dockers’ hebben hun zin gekregen, de regering heeft hen beloofd dat aan hun pensioenregeling niets veranderd. De rechtspraak ondervindt veel hinder van de al weken durende staking van de advocaten. Tal van processen moeten worden uitgesteld. Alleen als een verdachte bereid is zonder advocaat voor de rechter te verschijnen, kan het proces gevoerd worden.
Overigens kan het nog wel even duren voor de nieuwe pensioenwet door de Assemblée Nationale is. De afgevaardigden van het linkse La France Insoumise hebben 19.000 (geen tikfout) amendementen ingediend.
Voor de wintersporters: de vakbond CGT heeft voor 15 februari een blokkade van de toegangswegen naar de skiresorts in de Alpes-du-Sud aangekondigd.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners