Speedboattocht in de Golf van Saint-Tropez

(door onze correspondent Dick Koopman)

Jarig zijn in augustus heeft zo zijn voordelen. Ik vier het altijd in de Var bijvoorbeeld. Er is altijd Tarte Tropézienne én champagne. Dit jaar kwam er nog eens iets fantastisch bij: een boottocht vanuit Cogolin. Wat ik niet wist was dat de boot een heel snelle zou zijn. Met zijn achten aan boord waarbij de kapitein ons verwelkomde, en toen vertrokken we pruttelend uit de haven.
Het was een ruige zee en dat hebben we geweten. We waren nog niet buitengaats of we hobbelden alle kanten op. Maar wat een ervaring! De zee op, en Saint-Tropez zien opdoemen, een scherpe bocht naar links en dure huizen kijken. Wat zwemmen in de baai en weer door naar een klein toprestaurantje (*) aan zee. Voor anker gaan en afgehaald worden met een klein bootje om even later aan het strand heerlijk te lunchen.
We hadden de boot een hele dag en de kapitein was zeer flexibel. Daarna zijn we verder gevaren naar Plage de Pampelonne, clubs kijken, en van daaruit met een zeer ruime bocht over zee weer terug. En toen ook voluit met 300 pk, stuiterend over de golven.
We vertrokken om 11 uur en waren iets na 17 uur weer terug. Het was een memorabele dag, én aan te raden. Het kost wat maar dan heb je ook wat.
De boot hadden we gehuurd bij Houseboat (**). De telefonische contacten waren wat stug, ondanks dat alles in het Frans was, maar eenmaal daar waren de mensen vriendelijk en zeer meegaand. We kregen zelfs een upgrade naar een grotere en snellere boot.

(*) LesGraniers
1 Plage des Graniers, 83990 Saint-Tropez (Var)

(**) Houseboat
29 Quai de La Galiote, 83310 Cogolin (Var)

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners