Stakingen: morgen ‘mardi noir’

De sociale onrust houdt aan. Voor morgen hebben de vakbonden weer een nationale actiedag met overal demonstraties aangekondigd. Stakingen in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg. De overheid vreest een ‘mardi noir’. Het treinverkeer is en blijft ontregeld, mogelijk ook tijdens de feestdagen als zo’n 8 miljoen Fransen per trein willen reizen. Doordat er amper treinen en metro’s rijden stond er vanmorgen opnieuw een file van 630 km in het Île-de-France (Parijs en omgeving). Er zijn in het hele land acties gaande van vrachtwagenchauffeurs, ook in de Drôme en de Bouches-Rhône, waar distributiecentra van supermarkten zijn geblokkeerd.
Zijn er ook winnaars? Ja, de autoverhuurbedrijven. Voor de periode rond de feestdagen is vrijwel nergens meer een auto te huur. Overigens kan ook dat een vervoersprobleem gaan opleveren: de meeste raffinaderijen in het land liggen plat. Als dat nog weken aanhoudt, kan er ook een brandstoftekort ontstaan.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners