Stakingen: nieuw record

De oudejaarsavondtoespraak van president Macron heeft niet geholpen, de stakingen gaan gewoon door en vandaag, op de 29e dag, is nu ook stakingsrecord van 1986-1987 verbroken. Toen ging het ook om de pensioenen. Er rijden nu wel iets meer treinen en metro’s, maar de reacties op de tv-rede van het staatshoofd beloven weinig goeds. Hem wordt – zoals altijd – arrogantie verweten en de belangrijkste vakbond binnen de spoorwegen spreekt van een oorlogsverklaring. Er wordt opgeroepen de stakingen te intensiferen, tussen 7 en 10 januari gaan alle raffinaderijen plat. Dat is althans de bedoeling. Op 6 januari ontvangt premier Philippe, die namens de president de boel moet regelen, voor nader overleg opnieuw vakbondvertegenwoordigers. Er wordt weinig van verwacht, tenzij de regering met een gebaar komt.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners