Stilte in Marseille: bars en restaurants weer 15 dagen dicht

Maandag 28 september begon voor de inwoners van de tweede stad van Frankrijk anders dan gebruikelijk. De horeca is gedwongen weer vijftien dagen gesloten te blijven door het circulerende coronavirus. De Franse overheid heeft Marseille en vijftien andere gemeenten zoals Aix-en-Provence, La Ciotat, Arles deze sluiting opgelegd. En dat betekent dat je de komende weken geen koffie kunt drinken op het terras, of lunchen en dineren in een restaurant.


Onzekerheid voor ondernemers

De ondernemers in de Bouches-du-Rhône werden enkele dagen geleden ruw wakker geschud toen de sluiting werd aangekondigd. De angst voor faillissementen is groot onder de horeca-ondernemers. En dus hebben verschillende ondernemers al aangekondigd te zullen gaan staken. De emoties liepen gedurende het weekend hoog op. Maar veel ondernemers gaven ook aan te snappen dat de circulatie van het coronavirus in de Bouches-du-Rhône alarmerend is. Maar of het sluiten van de gehele horeca ook gaat bijdragen aan het verlagen van de nieuwe corona-gevallen? Café- en restauranteigenaren aan de rest van de Côte d’Azur, met name in Nice, houden hun hart vast of zij de volgende zijn die hun deuren voor twee weken of langer zullen moeten sluiten.


Op de website van de Franse nieuwszender BFM vind je een interactieve kaart waar je precies kunt volgen waar welke regels precies gelden. Inclusief informatie over de horeca: de kaart van BFM.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners