Toekomstmuziek: met de metro van Nice naar Monaco?

Monaco moet je een keer gezien hebben. Geen vaste stop voor elke liefhebber van de Côte d’Azur, maar wel een absolute must-visit. In Monaco moet je gewoon een keer geweest zijn. Logistiek gezien is een bezoek aan deze stad alleen niet zo makkelijk. Parkeren in Monaco is soms lastig en is best duur. Gelukkig kan je ook met de trein vanuit Nice naar Monaco afreizen. In ongeveer een half uur ben je er met de trein.


Afgelopen donderdag werd in Monaco een nieuwer en moderner plan gepresenteerd: een ondergrondse verbinding tussen Nice en Monaco. Hoewel verschillende leden van de regering verrast leken door dit project is het project al in een vergevorderd stadium, aldus Marie-Pierre Gramaglia, een adviseur van de regering van Monaco.


De commotie gaat om een directe metrolijn tussen Nice Riquier en Monaco. Hoewel er al een elektrische bus op de planning stond die Monaco met Nice zou verbinden, lijken de plannen voor een ondergrondse metro veel interessanter.


Ga je binnenkort naar Nice? Check dan hier de treintijden voor een aller-retour Monaco.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Remote aan de Côte

Remote werken, oftewel: op afstand werken, is de afgelopen jaren in rap tempo populair geworden – helemaal sinds de pandemie. Het is dubbel en dwars gebleken dat je met verschillende

Verder lezen

Wat een hitte

Ik ben laat. Normaliter ligt de blog op vrijdag al te popelen in de mailbox van de webbeheerder. Ik heb zelfs eventjes gedacht om maar eens een keertje over te

Verder lezen
Ontdek

Onze partners