Tot wel 15 keer zoveel ‘inwoners’

Het Insée (Bureau voor de statistiek) heeft uitgezocht wat de consequenties zijn van het toeristisch hoogseizoen voor de ‘bevolkingsdichtheid’ in een aantal zomers populaire gemeenten. In Le Lavandou (Var) bijvoorbeeld wonen zo’n 6.000 mensen permanent, maar in augustus verblijven er tot 90.000 . Andere voorbeeld: Grimaud (Var), ‘normaal’ gesproken 4.800 inwoners, maar in augustus logeren er wel 60.000 mensen. Théoule-su-Mer (Alpes-Maritimes) gaat ’s zomers van 1.200 naar 12.500 ‘inwoners’. Een dorpje als Roubion (Alpes-Maritimes) heeft maar 150 inwoners, behalve dan in de zomer, dan zijn het er 14 keer zoveel. Het ligt voor de hand dat de gemeentebesturen ’s zomers grote problemen met het toerisme ondervinden, maar ze willen er vooral niet vanaf.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners