Tour de France deze week in de Provence

De welbekende wielerwedstrijd Tour de France is alweer twee weken in volle gang. Op woensdag 7 juli zullen de wielrenners een rit maken in de Provence-Alpes-Côte d’Azur. Deze route zal zijn tussen de plaatsen Sorgues en Malaucène en is bijna 200 kilometer lang. Wanneer je je in de buurt van deze plekken bevindt, kun je de wielrenners dus ook in het echt gaan bekijken, in plaats van via de livestream.


Langs het parcour

Wanneer je de renners in het echt gaat bekijken vanaf de zijlijn zijn er nog verschillende dingen waar je op kunt letten. Ga bijvoorbeeld op tijd om een mooi plekje te kunnen bemachtigen. Het is namelijk altijd maar de vraag hoeveel mensen net zo zoals jou het idee hebben om een kijkje te gaan nemen. En wanneer je een goede plek hebt bemachtigd, zorg dan dat de renners goed de ruimte hebben en ga daarom bijvoorbeeld niet over de hekken hangen. 


In de Provence

Een belangrijk deel van de route tussen Sorgues en Malaucène wordt opgevuld door de dubbele beklimming van de berg der bergen, de Mont Ventoux. Meestal is de top van de Kale Berg zelf de aankomstplaats van de route, maar dit jaar is dat anders. Net zoals in 1994 finisht de race nu onderaan de berg en het is voor het eerst dat het in het dorpje Malaucène is. Deze elfde etappe begint op 7 juli om 12:00 en eindigt naar verwachting rond 17:35. 


Stand van zaken

Afgelopen weekend hebben de regen en kou in de laatste Alpenrit veel slachtoffers geëist. Inmiddels zijn er nog 165 van de 184 renners over. Kijkend naar het algemeen klassement was de Sloveense renner Tadej Pogacar de man van het afgelopen weekend en hij staat nu ook op nummer 1. Hij zette afgelopen zaterdag bijna al zijn concurrenten op grote afstand en zondag reed hij bijna achteloos weg in de laatste kilometers. Ook voor de Australische Ben O’Connor was het een mooi weekend. Hij was de winnaar van de negende etappe en staat nu op de tweede plek in het algemeen klassement. 

Meer informatie over de Tour de France vind je hier: https://www.letour.fr/

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners