Truffelzorgen in de Vaucluse

Naar het zich laat aanzien zal de truffeloogst in elk geval in de Vaucluse dit jaar zwaar tegenvallen. Oorzaak: hitte en droogte. De truffel, naast de rosé dat tweede exquise product van de Provence, redt het niet zonder regen. Een van de nog altijd niet ontrafelde geheimen van de ‘tuber melanosporum’ is dat de zwam geen genoegen neemt met leidingwater. Boeren die zo ongeveer de hele zomer flink water gesproeid hebben bij hun eiken, deden dat tevergeefs. Wetenschappers die zich ermee bezig houden, hebben inmiddels wel ontdekt dat je een truffeleik nooit te hoog mag laten groeien. Meer kans op succes als je de boom kort snoeit. Half november zullen de truffelmarkt in Richerences en Carpentras weer beginnen. Het aanbod zal vrij gering zijn, en de prijzen dus hoog.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners