Twee nieuwe ‘palaces’

Je hebt 5- sterren hotels en logementen die nóg meer bieden. Die mogen zich ‘palace’ noemen, een ‘beschermde’ onderscheiding die wordt toegekend door de toeristische overheidsinstantie Atout France. Men kijkt onder meer naar ligging, esthetiek, comfort en service. Die titel ‘palace’ is nu toegekend aan Hôtel Le Cheval Blanc in Saint-Tropez (Var), tot voor kort beter bekend als La Résidence de la Pinède. De naamswijziging werd doorgevoerd na de overname door het in luxe gespecialiseerde concern LVMH, de afkorting staat voor Louis Vuitton Moët Hennesy. De familie Arnault, de rijkste van Frankrijk, is groot aandeelhouder. In Le Cheval Blanc (foto) vind je ook het restaurant La Vague d’Or, met 3-sterrenchef Arnaud Donckele. Eerder dit jaar door zijn collega’s all over the world uitgeroepen tot beste chef van de wereld en dezer dagen door de restaurantgids Gault & Millau tot chef van het jaar in Frankrijk.
In het departement Le Var mochten eerder al 3 hotels zich ‘palace’ noemen: Hôtel Byblos in Saint-Tropez, La Réserve Hôtel Spa and Villas in Ramatuelle en Château de la Messardière in Saint-Tropez.
Ook tot ‘palace’ bevorderd, maar dan in de Alpes-Maritimes: Le Château Saint-Martin & Spa in Vence. Met het 1-sterrenrestaurant Le Saint-Martin. In het departement waren er al 2 ‘palaces’: Le Grand Hôtel du Cap-Ferrat in Saint-Jean-Cap-Ferrat en Hôtel du Cap Eden Roc in Antibes.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners