Eilandtip: bienvenue sur l’île de Port-Cros

Voor natuurliefhebbers is Île de Port-Cros, een van de Îles d’Or voor de kust van Hyères, het ideale eiland om een bezoekje aan te brengen. Je vindt hier Parc National de Port-Cros dat zich uitstrekt over een groot gedeelte van het land en over 2900 hectare maritiem gebied. Deze paradijselijke plek, gelegen in het kristalheldere water van de Middellandse Zee, is per boot toegankelijk vanuit de havens van la Tour Fondue, Hyères of le Lavandou. 

Île de Port-Cros


Schitterend landschap

De prachtige uitgerekte zandstranden, steile rotswanden en groene eikenbossen en meer zijn typerend voor Île de Port-Cros. Het park biedt wandelaars en natuurliefhebbers oogverblindende en bijzondere flora. Zo vind je hier meer dan zeshonderd soorten bomen en planten waaronder zomerklokjes, boomheide en de Aleppo-pijnboom.


Beestachtig mooi

Maar fauna vind je ook op dit bijzondere eiland. Zo zijn er niet alleen 180 vissoorten geteld, maar ook 144 vogelsoorten waaronder veertig broedsoorten. Om al deze bijzondere flora en fauna te ontdekken maak je een mooie wandeltocht vanaf Île de Port-Cros langs het onderzeese pad La Palud. Het pad is gedeeltelijk te voet te wandelen maar om het natuurgeweld ook onder water te kunnen bewonderen heb je een snorkel en zwemvliezen nodig.


Historisch erfgoed

In het Parc National de Port-Cros word je daarnaast ook getrakteerd op prachtig historisch erfgoed zoals scheepswrakken, militaire vestigingen en archeologische overblijfselen. Je komt deze zeldzame bezienswaardigheden tegen tijdens een wandeltocht over de prettig bewegwijzerde paden van eiland of tijdens een duikexcursie voor de kust. Een bezoekje naar Port-Cros plannen? Kijk dan hier. In de nazomereditie kun je meer lezen over één van de andere eilanden voor de kust van Hyères: Île de Porquerolles. Côte & Provence nooit meer missen? Neem dan een abonnement of zoek een verkooppunt bij jou in de buurt.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners