Ramatuelle Festival & ses Nuits Classiques

Onder Saint Tropez vind je het dorpje Ramatuelle, waar jaarlijks een theater- en variétéfestival plaatsvindt: Ramatuelle Festival & ses Nuits Classiques. Deze zomer is het van 27 juli tot en met 11 augustus. Al 35 jaar wordt dit festival georganiseerd en door de jaren heen is het uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van het hoogseizoen.


Het Ramatuelle festival

In het Théâtre de Verdure zijn deze zomer theatergezelschappen, comedians en variétéartiesten te zien. Zij laten je genieten van Franse liedjes, dans, humor, klassiek en hedendaags theater. Alle voorstellingen vinden ’s avonds plaats. Met het gevarieerde aanbod aan entertainment beloven het gezellige avonden te worden. Op de website is een uitgebreid overzicht te vinden van de verschillende optredens en de inhoud hiervan.
Naast het festival heb je ook nog de ‘Nuits Classiques’, oftewel de ‘klassieke nachten’. Dit zijn drie avonden waarop je kunt genieten van klassieke muziekoptredens.


Hoe het begon

Het festival is voor het eerst georganiseerd in 1985 en is opgericht met het doel om Ramatuelle te promoten. Het festival was hiernaast ook een eerbetoon aan de overleden Franse acteur Gérard Philippe, waar hij begraven is. Door de jaren heen is men dit festival als steeds belangrijker gaan zien en tegenwoordig is het dan ook een belangrijk evenement in de zomer. De ‘Nuits Classiques’ was er overigens niet vanaf het begin. Deze is pas in 2014 aan het programma toegevoegd.


Toegang

Voor toegang tot het festival is het verplicht een pass sanitaire te kunnen laten zien. Verder moet je tickets online kopen en de kosten hiervoor verschillen per voorstelling. Lijkt het je dus leuk om naar dit festival te gaan, neem dan vooral een kijkje op: www.festivalderamatuelle.com


Een dagje uit

Je kunt er ook voor kiezen om van het bezoek aan dit festival een dagje uit te maken. Wanneer je dan ’s avonds naar een voorstelling gaat, kun je overdag bijvoorbeeld het prachtige Saint-Tropez verkennen. Neem een kijkje op onze pagina over deze havenstad om erachter te komen wat voor leuke dingen je er allemaal kunt doen: https://coteprovence.nl/saint-tropez

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners