De ultieme uitdaging: Ventouxman 2020

Er gebeurt van alles op de Ventoux en vooral op de fiets. We hebben het er regelmatig over hier. Maar onlangs werden we getipt dat de Kale Berg inmiddels ook is ontdekt door die andere groep serieuze duursporters: triatleten. Sinds 2015 wordt er de VentouxMan georganiseerd, een triathlon voor jong en oud. Dit jaar op zondag 20 september. Dus wil je een echte Ventoux(Wo)Man worden? Er kan nog steeds ingeschreven worden. Meld je aan op Ventouxman 2020.


Acht je jezelf toch niet in staat om die 20 km te rennen, nadat je al 2 km hebt gezwommen en na 90 km fietsen de top van de Ventoux hebt bereikt? Geen nood. Het is op zichzelf al een spektakel om een kijkje te komen nemen. En daarnaast, op zaterdag 19 september kunnen de kinderen in Lapalud (tevens de startplaats op zondag, tussen Montélimar en Orange) hun eigen triathlon zwemmen, fietsen en lopen. In de leeftijd van 8 t/m 13 jaar kan gestart worden.

Niet op tijd fit?

Dan zijn er nog wel een paar kansen dit najaar in de Provence voor een aardige triathlon, bijvoorbeeld:

Ironman 70.3 in Aix-en-Provence op 27 september

Natureman Var in Les Salles-sur-Verdon op 2 oktober

Triathlon de Saint-Raphael de la Corniche d’Or op 25 oktober

Alles moet natuurlijk onder voorbehoud van nogal eens wijzigende Corona-maatregelen, maar voorlopig ziet het er voor dit soort evenementen nog goed uit.

Credit foto’s en video: Ventouxman.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners