‘Whispering Angel’ verkocht

Het in super-de-luxe gespecialiseerde concern LMVH (Louis Vuitton-Moët Hennesy) van Bernard Arnault (de rijkste man van Europa) heeft een meerderheidsbelang genomen in Château d’Esclans, La Motte (Var). De rest van de aandelen blijft in handen van de van oorsprong Russische co-eigenaar Sacha Lichine. Wijnervaring opgedaan in de Bordeauxstreek, zag hij op Château Esclans een mogelijkheid om ‘de beste rosé ter wereld’ te maken. Hij lanceerde ‘Whispering Angel’, dat vooral in de VS tot een ongekend succes uitgroeide. Zijn echte topper werd de Cuvée Garrus, tot voor kort ook de duurste rosé ter wereld, € 80 per flacon. Inmiddels vraagt Gérard Bertrand van Le Clos du Temple in de Languedoc € 190 voor een fles rosé.
Een paar maanden geleden kocht Arnault ook al Château du Galoupet in La Londe-les-Maures (Var), ook vanwege de kwaliteitsrosé. Onlangs kocht LVMH de internationale juwelier Tiffany’s voor 16,2 miljard dollar.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Bédoin, de Vendée du Midi

‘Na de Franse Revolutie in 1789 bleef Bédoin een centrum van conservatief verzet en kreeg het de bijnaam ‘Vendée du Midi’, verwijzend naar de erg bloederige opstanden in de West-Franse

Verder lezen
Ontdek

Onze partners