‘Wolvenoorlog’ in de Hautes-Alpes

Gemaskerde en gewapende mensen in een video van 15 seconden die op de Franse tv-zenders werd uitgezonden. Opgenomen in het Parc national des Écrins in de Hautes-Alpes. Gaat om herders die aankondigen de wolven aan te gaan pakken. De wolf is een beschermde diersoort, de regering in Parijs heeft bepaald dat er 530 wolven (in heel Frankrijk) mogen ‘wonen’. Worden het er meer, dan mag er gereglementeerd afgeschoten worden. De herders in de Hautes-Alpes laten weten dat ze zich van die wettelijke bepaling niets meer aantrekken, dat ze het recht in eigen hand nemen. In het park zijn de laatste maanden al zo’n 600 schapen door wolven gedood, onlangs nog 97 lammeren. De herders hebben er genoeg van, hun inkomen stond al onder druk.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Overnachten in Mâcon

Veel mensen op weg naar het zuiden kiezen de stad Mâcon als overnachtingsplaats. Men kiest voor de camping of één van de vele hotels. Wie een leuk uitstapje wil maken

Verder lezen

Behaaglijk Frans

Ah, la douce France, vaak bezongen en geadoreerd. Beelden van kittige Françaises doemen op, die ondanks alle Franse kaas en roombotercroissants weten vast te houden aan maatje weinig- en- minder.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners